Major sorozat: mit várunk a Liquid vs EnVyUs meccstől?

Major sorozat: mit várunk a Liquid vs EnVyUs meccstől?

Hamarosan kezdődik az ELEAGUE Major, ezért most egy cikksorozatban elemezzük az első forduló meccseit.

Az ELEAGUE Majorra készülődve úgy döntöttünk, hogy egy cikksorozat keretein belül kielemezzük az első forduló mérkőzéseit, időrendi sorrendben. A cikk célja, hogy minél nagyobb betekintést nyerhessetek a meccsek menetébe, valamint egy olyan általános tájékoztatás, mellyel könnyebb lesz kiigazodni az atlantai Majoron.

JANUÁR 22. 22:15

A Na'Vi vs mousesports meccset követő mérkőzés igen érdekes párosítás lett, nézzük is meg, miért! A két csapat legutóbb október végén, a Sao Paolo-i ESL Pro League döntőben találkozott, ekkor a franciák elég csúnyán elbántak az amerikai ellenféllel. Akkor is Bo1-et játszottak, ráadásul Dust2-n, ahol az utóbbi időben az EnVy legyőzhetetlennek tűnik. A meccs eredménye 16:4 lett és elég sokat mond, hogy a teljes Liqiuid ratingjét összeadva KennyS 2.63-as pontszámát épphogy csak sikerült felülmúlnia Hiko-éknak, öten! Ugyan a pisztolykört és az azt követő iskolaköröket lehozták CT-ben, de Happy-ék egyszerűen bedarálták őket terrorban, végül egy 11:4-es fordulás után több kör már nem érkezett tőlük, így 5 védőkör után a franciák mentek tovább.

Mivel ismét Bo1-re fog sor kerülni a két csapat között, nyilván megpróbálnak majd okosabban pályát választani, de nagyon nehéz helyzetben van a Liquid. Az a helyzet, hogy a két csapat map poolja egy az egyben megegyezik! Cache-t, Dust2-t, Mirage-t és Cobblestone-t játszanak a legtöbbször, ami azt jelenti, hogy szinte mindegy is, hogy melyik pályára kerülnek, ezen nem fog múlni. Ami valószínű, hogy Dust2-t megpróbálja majd elkerülni a Liquid, hiszen az EnVy nagyon kemény ezen a pályán az utóbbi időben, nem szívesen futnának bele egy gyors verésbe. Ha nem Dust2 lesz, akkor Cobble lehet a legesélyesebb, mert ezen játszik a legjobban a Liquid terror oldalon, csak tudjanak ott kezdeni.

Sajnos a Liquid s1mple távozása óta borzalmas teljesítményt mutat, miközben az EnVyUs SIXER érkezése óta egyre jobban játszik. A múlthéten behúzták minden idők legnagyobb pénznyereményét a WESG-en, ahol nem meglepő módon KennyS lett a verseny MVP-je. Eközben a Liquid mindenhol kiesik vagy el sem jut versenyekre, mert már a kvalifikációkon elakadnak. Pimp-pel nem teljesítenek gyakorlatilag sehogy, a jelenlegi erőviszonyok mellett valószínűleg a Majorra se jutottak volna ki, ha kvalizniuk kellett volna. Ha s1mple nem juttatja el őket egészen a kölni Major döntőjéig, akkor esélyes, hogy a Cloud9 lenne a helyükön, akik nagyon szépen szerepeltek egész ősszel, miközben a Liquid sehol sem volt hozzájuk képest. Éppen emiatt úgy gondoljuk, hogy a meccs egyértelműen a franciák zsebében fog landolni.

Akit figyelmetekbe ajánlanánk ezúttal nem más, mint KennyS, aki olyan szép játékkal segítette csapatát a milliókhoz, mint pl. ez a 4k:

Kövess Minket!