Major sorozat: mit várunk a FlipSid3 vs  FaZe meccstől?

Major sorozat: mit várunk a FlipSid3 vs FaZe meccstől?

Hamarosan kezdődik az ELEAGUE Major, ezért most egy cikksorozatban elemezzük az első forduló meccseit.

Az ELEAGUE Major-re készülődve úgy döntöttünk, hogy egy cikksorozat keretein belül kielemezzük az első forduló mérkőzéseit, időrendi sorrendben. A cikk célja, hogy minél nagyobb betekintést nyerhessetek a meccsek menetébe, valamint egy olyan általános tájékoztatás, mellyel könnyebb lesz kiigazodni az atlantai Major-ön.

Január 23. 00:45

Az Astralis vs GODSENT mérkőzést az első nap utolsó párosítása követi, ahol számíthatunk meglepetésekre is! Utoljára a DreamHack Las Vegas európai selejtezőjén került össze a két csapat, ahol Bo3-at játszottak a továbbjutásért. Ugyan az esélyesebb és erősebb FaZe nyerte a harcot 2:1-re, de ez egyáltalán nem volt annyira egyértelmű győzelem, mint amilyennek előzetesen tűnt. Overpasson 16:7, Mirage-on 11:16 és végül Trainen 16:11 lett az eredmény. Overpasson 8:7-es félidővel fordultak, de terror oldalon a FaZe nem tudott hibázni, így zsinórban 8 körrel nyerték a pályát. Mirage-on mindkét csapat CT-ben jeleskedett, de ebből a FlipSid3 jött ki jobban, így Trainen dőlt el a küzdelem, ahol a FaZe ugyan dominálta a CT oldalt, de majdnem kicsúszott a meccs a kezükből a félidőt követően.

Ezúttal viszont Bo1-ben néznek egymással farkasszemet, ezért fontos, hogy melyik pályán szeretnének találkozni a csapatok. A FaZe-nek elég jó map poolja van, a leggyakrabban Traint, Mirage-t, Dust II-t és Cache-t játszanak, de Overpasson is jó eredményeket szoktak elérni. Ezzel szemben a FlipSid3 Nuke-on és Dust II-n kívül mindent játszik rendszeresen, az már más kérdés, hogy milyen eredményességgel. Mirage-on, a legjobb pályájukon pl. 68-ból csak 54-et nyertek meg hivatalos meccsen. Ekkora map poolok mellett nagyon nehéz lenne megmondani, hogy melyik pályán találkoznának a legszívesebben, hiszen bármelyik jöhet, amit a csapatok éppen jónak gondolnak. A statisztikák alapján biztosra vehető, hogy a fentebb említett Bo3 pályái közül kerül ki a szerencsés. Overpasson sokkal jobb volt a FaZe, így a FlipSid3 vétózhatja, és a rendszer véletlenszerűen választ majd Mirage és Train közül.

A FaZe egyértelműen jobb formában van, mint vetélytársa, köszönhetően Karrigan érkezésének. Egyelőre még nem érte el a csapat a teljes potenciált, ami bennük van, de idén elég sanszos, hogy jó évük lesz. Ezzel szemben a FlipSid3 Major jelenléte is igen megkérdőjelezhető, nagyon nagy szerencséjük volt, hogy Kölnben top 8-ig jutottak a NiP legyőzésével, így nem kellett kvalifikálniuk. Bondik távozása után nagyon visszaesett a teljesítményük és szerepléseik száma is, de a Major tökéletes lehetőség lehet, hogy ránk cáfoljanak. A múlthéten megnyerték a DreamHack lipcsei állomását, ahol a gyenge mezőny ellenére elég jól szerepeltek, de ez elég messze volt egy Major kihívásaitól. Megfelelő készüléssel és egy kis szerencsével okozhatnak meglepetést, azonban erre fogadni nem épp ésszerű, ezért mi a FaZe-t várjuk győztesként.

A játékosok közül ezúttal allut emelnénk ki, aki az atlantai Major kvalifikáción már jól szerepelt, és esélyes, hogy ez nem változik most sem:

Kövess Minket!