A Virtus.pro elnöke elkotyogta a pasha-ék havi fizetését

A Virtus.pro elnöke elkotyogta a pasha-ék havi fizetését

Egy orosz nyelvű interjúban, bár senkit nem nevezett nevén, Usmanov mégis elárulta a CS:GO játékosok fizetését.

Usmanov rejtélyes ügyeiről már korábban is írtunk, az azonban biztos, hogy az orosz üzletember rengeteget fektet az esportba! Gondoljunk csak a lélegzetelállító EPICENTER versenyre, vagy éppen arra, mikor újabb hosszútávú szerződést kínált a már most sem épp fiatal Virtus.pro ötösének!

4 évre szóló szerződést írtak alá a VP játékosai

Rekord hosszúságú időre, állítólag rekord összegért írtak alá Pasháék, akik már 2014 év eleje óta nyomják ebben a felállásban!

A szerződés pontos részleteiről eddig kevés információ látott napvilágot, most azonban egy orosz nyelvű interjúban Usmanov elejtett némi infómorzsát arról, mennyit keresnek a Virtus.pro játékosai. Az ide vonatkozó részlet így hangzik.

В Virtus.pro средняя зарплата игрока — €10 тыс. Если мы говорим про суперзвезд, то есть те, у кого зарплата больше €20 тыс., и контракты с ними заключаются многолетние.

Ha ebből még semmit nem értetek, nem gond, magyarra fordítva az alábbi részletet, ez áll benne:

A Virtus.pro-nál az átlagfizetés 10 000 dollár körül van havonta. De ha az igazi szupersztárokról beszélünk, akikkel a klub hosszútávú szerződésben áll, nos ők több, mint havi 20 000 dollárt tesznek zsebre.

Ha kicsit belegondolunk, mind a szupersztár jelző, mind a hosszútávú szerződés stimmel a CS:GO csapat játékosaira, így mérget vehetünk rá, hogy Usmanov 20-25 000 dolláros fizetéssel látja el pasha-t és a többieket minden egyes hónapban. Lényegében ez olyan, mintha minden hónapban nyernének egy versenyt, ahol 100 000 dollár a fődíj, 2015-ben még ennyi járt a Major győztesnek is! Ez átszámolva 6-7 millió forintos fizetést jelent a játékosoknak, ami mellé még jönnek a matricapénzek és a nyeremények, amit egy az egyben megtarthatnak csapattagok! Nem semmi!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!