Változások az EU Challenger Series során

Változások az EU Challenger Series során

Most már hivatalos, nyári szezontól Európában teljesen kitiltják az LCS testvércsapatait a Challenger Series-ből.

Végérvényesen is betiltják a testvércsapatok versenyzését az EU-ban. Kedden történt a bejelentés a Riot részéről, miszerint a nyári szezontól Európába azok a csapatok akik rendelkeznek LCS-ben játszó brigáddal, azoknak nem vehet részt az EU Challenger Seriesbe az azonos klubhoz tartozó csapata.

Tavaly decemberben már volt egy hasonló nyilatkozat J.T. Vandenbree-től, ami az NA LCS-re vonatkozott, hasonló korlátozásokkal, az ottani csapatokra vonatkozóan. Ezt leginkább azért találták ki, hogy a nagyobb szervezetek, akiknek az anyagiak nem számítanak, ne tudjanak egyszerre akár két csapatot és fenntartani, megnyerni a Challenger Series-t, majd eladni a helyet borsós áron.

Véget ér az NA LCS helyek "farmolása"

Azok az NA CS-ben lévő csapatok, akiknek van "testvércsapata" az LCS-ben, egész egyszerűen nem szállhatnak ringbe az LCS helyekért a Riot döntése alapján.

Ugyanez a korlátozás lép érvénybe, olyan szinten, hogy csak egy csapatuk lehet, vagy LCS-be vagy CS-be, tehát már megpróbálni se lehet a selejtezőket. Ez olyan szempontból jó, hogy nem szűkül be annyira a piac, persze a nagyobb klubok nehezebben nevelhetnek ki így újabb tehetségeket, de összességében ennek pozitív hatása lehet. Ez utóbbi, hogy amúgy is csak egy csapata lehet a szervezeteknek, csak az EU-ra vonatkozik, NA-re nem, ott csak a versenyzési jogot veszik fel, legalábbis ami a promotion tournamentet jelenti, ez lényegében a Challenger Series végső fázisa.

Jelenleg ez két csapatot érint nálunk, a Misfits Academy-t és a Fnatic Academy-t, akiknek nagytestvér csapatai mindketten az LCS-be vannak. Nekik el kell majd adni a helyüket, vagy legalábbis máshova átvinni a játékosokat, mint a FlyQuest esetében, akik a Cloud9 Challenger nevet viselték korábban.

Az EU Challenger Series február 5-én kezdődik majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.