Caps:

Caps: "Remélem év végére már Faker-t fogják BabyCaps-nek hívni"

Végre megtudhatjuk honnan ered a BabyFaker elnevezés, Caps egy interjúban beszél a becenevéről és az LCS-ről!

A fnatic új középső ösvényes játékosát Rasmus "Caps" Winther-t az egyik legtehetségesebb játékosnak tartják, aki egyben LCS egyik legfiatalabb játékosa, idén még csak 18. életévét fogja betölteni.

A német Sport1.de a pénteki játéknap után fogta mikrofonvégre Caps-et. A fiatal játékos kitér arra, hogy hogyan kapta a Baby Faker becenevet, milyen az LCS színpadján játszani azok ellen, akik ellen már sokszor játszott soloQ-ban és hogy milyen profi játékosnak lenni.

A fnatic-hoz csatlakozni egy álom volt számomra. Az eddigi eredményeink után mind izgatott és egy kicsit ideges is vagyok.

A fnatic az A csoport harmadik helyén áll 1 győzelem és 1 vereséggel. Az első héten a G2 Esports csapatától kaptak ki, viszont a második héten egy szoros csatában a Giants! Gaming-et verték el 2-1-re. Caps első szériáján az LCS-ben egy gyönyörű megmozdulással be is mutatkozott, amikor egy nagyon jól időzített villanással sikerült kitérnie Syndra labdái elől, így jelentős sebzést úszott meg és a torony segítségével még Perkz-et meg is ölte. Talán ezzel a megmozdulásával bizonyította miért is kapta a Baby Faker becenevet.

Az egész Baby Faker dolog akkor kezdődött, amikor az előző csapatommal a gaming house-ban soloq-t játszottunk és néhány LCS játékos vagy high elo játékos elkezdte mondogatni, hogy szép volt Baby Faker bármikor, amikor valamit jót tettem. A baby valószínű azért került oda, mert én voltam a legfiatalabb. Mivel sokan streameltek, egyre több néző látta, hogy ez a becenevem. Boldog vagyok, hogy így hívnak nincs kifogásom ellene, tetszik. Remélem, hogy év végére már Faker-t fogják Baby Caps-nek hívni.

Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen még sokat kell bizonyítania az újoncnak. Az LCS eddigi meccsein összesen 3 hőssel játszott, ezek közül is Ryze-zal van a legnagyobb győzelmi aránya 3 meccsből kettőt tudott megnyerni.

Az első meccsemen a G2 ellen kicsit megvoltam illetődve a meccs elején, semmit nem tudtam csinálni. De egy idő után megpróbáltam az ellenfelem arcában játszani és a legtöbbet cserélni vele és ez rengeteg magabiztosságot adott. Az ösvény fázis után megint elkezdtem izgulni, de szerencsére sok veterán van a csapatban és ők megtudtak nyugtatni, valószínű hogy emiatt sikerült jobban teljesítettem.

Caps-nek volt egy kis balhéja még mielőtt az LCS elkezdődött. Miután a fnatic bejelentette, hogy ő lesz az új középső ösvényesük kicsit elszállt az esze. Szinte az összes soloQ játékát komolytalanul vette, azzal az indokkal, hogy neki már nem számít az LP, hiszen ő már a fnatic játékosa. Sok játékos felkapta ezen a vizet, például a G2 horvát midese Perkz is. Érthető módon sokan ellene fordultak, de talán a fnatic rászólt, hogy egy kicsit vegyen vissza és azóta nem adódott ilyen gond vele.

Mióta profi játékos lettem egyre többen figyelnek. Mindegy mit csinálok, úgyis látni fogja mindenki, fent lesz minden az interneten. Ami lehet, hogy egy kicsit kellemetlen az elején, de már két hónapja itt vagyok és kezdek hozzászokni. Néha még most is idegesítő, hiszen jó lenne, ha lenne egy kis privát életem is. Ez nem minden esetben probléma, sok előnye is van ennek. Megtanulod úgy kezelni a szituációkat, hogy te a lehető legjobban gyere ki belőle.

Az új 10 tiltásos rendszer sok középső ösvényesnek nagy galibát okozott. Növelniük kellet a champion pool-jukat, hiszen egyre változatosabb választások érkeztek ennek következtében. Olyan hősök is felkerültek az LCS választási listájára, akiket már évek óta nem láttunk.

Majdnem az összes mides hőssel játszom már, próbálgatom az off-mid választásokat is, de az elején még csak a meta pickekkel játszottam. A 10 tiltásos rendszer megköveteli azt, hogy több hőssel játssz.

Viszlát OTP választások? Érkezik a 10 ban rendszer, először a profiknak

Úgy néz ki nem csak pletyka volt a 10 tiltásos rendszer, most már hivatalosan is bejelentették, hogy valóban ez várható tavasztól a versenyeken legalábbis.

Több újonctól is hallhattuk már, hogy az LCS színpadján játszani teljesen más mint a soloQ-ban, hiába játszol sok olyan játékossal, akivel már megmérkőztél. Persze, ez Caps esetében sincs máshogy.

Van pár profi játékos aki évek óta az LCS-ben játszik és már számtalanszor játszottam ellenük, de a színpadon egyszerűen minden más. Sokkal több tapasztalatuk van, mint nekem és ez óriási előny számukra.

Nektek hogy tetszik eddig Caps? Vajon a fiatal kora ellenére megállja majd a helyét?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!