Giants - UOL nyitja az európai csoportcserélős hetet

Giants - UOL nyitja az európai csoportcserélős hetet

Vajon meglesz Vizicsacsiék zsinórban 5. győzelme is? A nap másik meccse G2 - H2k szuperrangadó!

Letelt az első teljes forduló az EU LCS-ben, három hét és négy kör után az A-csoportot az előzetes várakozásoknak megfelelően a G2 Esports vezeti, míg a B csoportot nem akkora meglepetésre a Unicorns of Love, Vizicsacsiék rendkívül bizakodóak voltak a szezonkezdet előtt és úgy vélték, hogy megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy első helyen végezzenek a csoportjukban.

EU LCS állás

Most azonban jönnek a cserehetek, az EU LCS idei lebonyolítása alapján 2 fordulót játszik mindenki a saját csoportjába tartozó csapatokkal, míg egyet a másik csoport gárdáival, a nyitómeccset pedig az unikornisok játsszák, mégpedig a Giants ellen. A két csapat legutóbb a nyári regionális selejtezőben találkozott, akkor az UOL játszi könnyedséggel gázolt át az óriásokon. A skandináv játékosokkal erősítő spanyol gárda idén egyelőre nem teljesít valami fényesen, egyetlen győzelmet és három vereséget tudhatnak eddig magukénak, de hozzá kell tenni: a Fnatictól és a Misfitstől is el tudtak lopni egy meccset, szóval azért nem veszett fejsze nyele a Night köré felépített banda.

A Unicorns of Love-nál egyelőre "minden a terv szerint halad" a kulcsfontosságú, H2k elleni mérkőzésen mutatott bravúros győzelem után egy kicsit a kelleténél talán jobban megizzadtak a Splyce ellen, de tegyük hozzá, Xerxe volt az első, aki a nemrég rework-ölt Warwick-ot hozta a jungle-be LCS meccsen. Vizicsacsi a statisztikák szerint jelenleg a legjobb topos, sokkal jobban együtt él a csapatával, mint Európából bármi, a KDA-ja is ezt mutatja. Papíron nem csak Csacsinak, az egész csapatnak jobbnak kéne lennie a Giantsnél, ha összejön a győzelem, az megfelelő löketet adhatna nekik jövő heti, G2 elleni meccsre. 

EU LCS Vizicsacsi statisztikák

A nap szuperrangadója viszont egyértelműen a Csacsiék után jövő G2 - H2k párharc lesz: a tavalyi EU LCS-ek két top3 csapata gigászi küzdelmet ígér, jó kérdés viszont, hogy a koreaiakkal (és Febivennel) feltuningolt new age H2k, vagy a tavalyi rostert egy az egyben megtartó G2 Esports tud stabilabb játékot felmutatni. 

Persze Észak-Amerikában is lehet csúcstalálkozókra számítani, vasárnap éjjel például C9 - Flyquest, avagy Cloud9 Blue vs Cloud9 White lesz, Hai-nak a saját korábbi csapattársaival kell farkasszemet néznie (a Jensen vs. Hai középen külön figyelmet érdemel majd!).

Magyar közvetítés a már megszokott helyen egész hétvégén! A csütörtöki menetrend:

  • UOL vs. Giants 17:00
  • G2 vs H2k 20:00

Élő videó megtekintése innen: MagyarLoLTV – www.twitch.tv

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!