Gránát, pozi, irányító, CT oldal és force kör - ez számít leginkább az új pályán

Gránát, pozi, irányító, CT oldal és force kör - ez számít leginkább az új pályán

Las Vegas-ban fontos dolgok derültek ki az új Inferno-ról, lássuk az első tapasztalatokat éles helyzetben:

Tegnap este kezdődött a DreamHack Las Vegas és mindenki nagy meglepetésére, már volt is 2 Inferno, ami azért érdekes, mert a pálya mindösszesen 2 hetes és eddig csak online versenyen láthattuk.

Az első Inferno a tegnapi meccsek közül a két legkiszámíthatatlanabb párosításban bukkant fel. Az OpTic-North meccsén az amerikaiak Hiko vezetésével 16:11-re nyerték a meccset, utána a Gambit-fnatic meccsen láthattuk újra Inferno-t ahol Zeus-ék 16:8-ra verték a régi-új svédeket. Az eredmények ismeretében lássuk a tényeket és a miérteket, mi derült ki egyből az új Inferno-ról:

  • A pozíciók nem változtak túl sokat, a régi inferno tapasztalataival kiismerhetővé válik egy csapat. A fnatic B védelmét olofmeister és KRiMZ nagyon gyengén adta elő, minden körben kb ugyanoda álltak, így az ellenfél pontosan számított rá, hova kell dobniuk a gránátokat, hogy a lehetős legtöbb sebzést könyvelhessék el, vagy a legnagyobb zavart keltsék lerakón. Egyszer olof annyira megzavarodott, hogy szinte alvajárva kirohant az ellenfél elé:

  • Az eddig látottakkal szemben mégis a CT oldal tűnik erősebbnek. A jó crossfire-ök és akadályozó gránátok megtalálása kulcsfontosságú, de begyakorolt módon szinte ellehetetlenítik a támadásokat. A pálya kedvez az agresszív és passzív védekezési stílusnak is, lényegében 3-4 bejáratra kell csak figyelnie a védekező oldalnak, melyek bármelyikét kitolva rengeteg információhoz jut a csapat.
  • A gránátok gyakorlása ezen a pályán is kulcsfontosságú lesz. Már nem elég például 2 smoke és egy gyújtó hozzá, hogy B bejáratot letartsa egész körben a CT csapat, sokkal okosabban kell majd használni a készleteket. A sok nyitott terület miatt a jó gránátok egyenlőek egy fél győzelemmel, a Gambit ezt tökéletesen bemutatta az összevissza dobáló svédek ellen.

"Inferno-t 1 hete vettük elő ismét, de előtte a kedvencünk volt, tehát elég magabiztosak voltunk rajta. Frissítettük a stratégiákat és a saját egyedi stílusunkban játszottunk rajta. Sokan szerintem már el is felejthették, hogyan kell rajta játszani, pedig nincs nagy titok. Ugyanaz kell, mint ezelőtt, de új spotokat, gránátokat és pozíciókat kell találni. Éppen ezért azt sem pontosan tudtuk, hogy mit csinálnak majd olofmeister-ék Inferno-n, de mindenre fel voltunk készülve." - vallotta be AdreN

  • A force körök pályája lehet az új Inferno. A Gambit összesen 4 eco/force kört hozott le a jobban felfegyverzett fnatic ellen, a forgatások és a közeli szögek bőven adnak lehetőséget a pisztollyal ügyesen bánó ötösöknek.
  • Egy fragerős irányító egymaga eldöntheti a mérkőzést. Ezen a pályán a stratégia kiemelt szerepet kap majd, így agyban nagyon ott kell lenni a kör közepén hívott taktikáknál, és amilyek ötös olyan IGL-t talál maga mellé, aki még a fragekből is kiveszi a részét a jó döntések mellett (Zeus 22:14, NAF 19:17), új Inferno sztárja lehet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!