The Godfather has FalleN: a brazil gyenge szereplése is hozzájárult az SK kieséséhez

The Godfather has FalleN: a brazil gyenge szereplése is hozzájárult az SK kieséséhez

FalleN teljesítménye igen karcsú az utóbbi időkben, főleg azóta, hogy fnx-et kirúgták a csapatból.

A tegnapi nap beszámoltunk arról, hogy miért nem jutott tovább Katowicében sem a Fnatic, sem az Optic, sem a NiP. Ma pedig folytatjuk az eddigi legnagyobb csalódással, az SK-val.

Csillaghullás az IEM Katowice második napján

Tegnap lezajlott a második csoportkör is, tele meglepetésekkel és csalódásokkal.

A brazilok régóta, de inkább soha nem szerepeltek ennyire rosszul LAN-on és mind a közösség, mind mi elkezdtünk okokat keresni. A statisztikák alapján úgy tűnik, a legfőbb ok nem más, mint FalleN teljesítménye fnx távozása óta! Az alábbi képen egyértelműen látszik, hogy mióta fnx-et kirúgták az SK-ból, 4 LAN-on vett részt a csapat és FalleN egyszer sem volt képes elérni 1.0-ás ratinget. Emellett pedig az is látható, hogy nem egy-két pályán sikerült ilyen átlag ratingeket összehoznia, hanem 5 és 9 között van a szórás!

A félreértések elkerülése végett: nem az a baj, hogy felps váltotta fnx-et, hiszen láthattuk, hogy beleillik a csapatba és jól játszik. Inkább az jelenti a problémát, hogy FalleN közelében sincs annak a sztár teljesítménynek, amit néhány hónappal ezelőtt láttunk/elvártunk tőle és ez a többiekre is kezd hatással lenni. Két héttel ezelőtt még Coldzeráék a döntőbe repítették a csapatot, azelőtt pedig foxszal is képesek voltak elérni két elődöntőig, de mindig mások jó teljesítménye hozta a sikert és FalleN alig villantott valamit AWP-jével és irányítójátékával.

Mindemellett az irányító játéka sem az igazi mostanság, régebben sosem fordultak elő nagy tévedések és hibák a gépezetben. Ez is változni látszik, elég csak visszaemlékezni a zseniális stratégára egyáltalán nem jellemző hívásra a FaZe ellen, amikor a Major-ön Mirage-t játszottak és a rossz lerakót próbálták visszafoglalni:

Katowicében játszottak több szoros meccset is, ahol mindig FalleN teljesítménye kellett volna a sikerhez, azonban ez egyszer sem érkezett. Valami olyasmi lehetett náluk a probléma, mint a fnaticnál, ahol Olofmeister teljesítményét várták a társak, de ott még az sem tudott segíteni, hogy ő valóban a csapat legjobbja volt az első napon végig. 

Jót tenne a csapatnak egy pihenő is, hiszen az elmúlt egy évben szinte nem is volt verseny, ahol nem játszottak volna legalább a rájátszásig. Ez mára igen csak kimerítette a csapat alap négyesét és mint látszik is, leginkább FalleN-t.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!