Emlékszünk még a Honor rendszerre a LoL-ban? Mi se nagyon, szerencsére átalakul

Emlékszünk még a Honor rendszerre a LoL-ban? Mi se nagyon, szerencsére átalakul

Pár évvel ezelőtt bevezettek egy rendszert, amivel díjazni lehetett a jobb csapattársakat, de ez valahogy elhalt idővel, nincs motiváció használni.

Anno kijött egy értékelési rendszer a Riot Games oldaláról, hogy ne csak jelenteni lehessen a rossz játékosoat, hanem valahogy díjazni is a jól teljesítőket, amiért cserébe kis kitűzőket kaptunk a betöltő képernyőn a nevünk mellé és nagyjából ennyiben ki is merült. Egy ideig óráig ez még úgy ahogy működött, de gyorsan elvesztették a motivációjukat a játékosok, mivel nem sok mindent kaptak cserébe.

A mostani rendszer kissé idejét múlt, vagy talán soha nem is volt annyira jól működő. Nem igazán motiválja sem a játékosokat, hogy jobban teljesítsenek érte, sem pedig a csapattársakat arra, hogy ezt jelezzék is a rendszer felé, mivel konkrét következménye nincs az egésznek. A másik probléma ezzel, hogy senki nem tudja igazán, mi alapján is működik az egész rendszer, nincs semmiféle indikátor, hogy mit kell elérnünk ahhoz, hogy tiszteletre méltó ellenfelek legyünk például. A jelentésekért járó büntetésen kívül nincs semmi, ami elősegítené a példamutató magatartást.

Mindenkinek vannak rosszabb játékai, hajlamosak vagyunk másokat hibáztatni egy-egy rossz döntéséért, vagy akár az egész vereségért, mikor igazából mi is tudjuk, hogy valahol a mi hibánk is, de akkor, abban a pillanatban könnyebb és jobb érzés mást hibáztatni. Ezt sokszor sokfajta hangnemben tesszük meg, olykor nyugodtabban máskor kevésbé. "Csak azért kaptunk ki, mert Ezreal feedelt, pedig én tök jól játszottam!" Ismerős? Az esetek nagy részében mi magunk is tehettünk volna valamit másképpen, vagy jobban, szerencsére vannak még olyanok akik ezt felismerik. 

Ezek a játékosok azok, akik a flamelés helyett vagy csendben maradnak, jobb esetben pedig még tanácsot is adnak neki, hogy mit hogyan kellene a jövőben, ahelyett, hogy melegebb égtájakra küldenék. Ezek az emberek az igazi MVP-k és őket kellene valamilyen módon díjazni, ami több mint egy kitűző a nevünk mellett. Az új rendszer bemutatóvideója 

A videó alapján tényleges jutalmakra számíthatnak azok, akik erre méltóak lesznek és egy jutalmazó rendszernek pontosan erről kellene szólnia, a jutalmakról. A bemutatóban látottak alapján úgy tűnik itt is több szintje lesz ennek az egésznek, mint egy rangsorolt rendszer, ami kicsit jobban mutatja azt, hogy hogyan is teljesítettünk. A kapott ajándékok ennek a függvényei lesznek, hogy mennyire értékeltek minket a játékosok. Ettől talán kicsit jobban érezzük majd magunkat egy olyan meccs után is, ahol bár lehet, hogy lett volna okunk vagy alkalmunk flamelni, de mégse tettük. 

Lesz ennek az új rendszernek tényleges hatása a játékosokra, vagy ez is elhal, mint az előző?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!