"Kellene egy vereség, persze csak akkor ha nem túl nagy a tét!" - G2 Ocelote

A G2 most nagyon megy az EU LCS-ben. De ha nemzetközi porondra érnek lehet megint összeesnek?

A G2 Esports tavalyhoz hasonlóan valamit a mostani szezonban is elkapott. Egyelőre 11 győzelemmel vezetik az A csoportot az EU LCS-en belül és ők a legesélyesebbek, hogy a tavaszi szezonban megszerezzék a kupát. A csapat tavaly február óta nem veszített párharcot az LCS-en belül. Persze egy-egy körben néha belefutottak egy buktába, de végül mindig sikerült felülkerekedniük. Ez több szempontból tök jó, hiszen egy versenykörnyezetben senki nem akar vesztes lenni, de azért a nagyszerű sorozatnak azért vannak negatív hatásai is. Folyamatosan egyre erősebb a nyomás, mivel a játékosoktól egyre többet várnak el és ez hosszú távon akár tönkreteheti őket. Ezért a szervezet vezetője Carlos "Ocelote" Rodriguez szeretné ha véget érne a széria még most, amikor a vereségnek nincs akkor tétje. Hogy a játékosai egy kicsit fel tudjanak lélegezni.

"Minden egyes győztes meccsel eggyel közelebb kerülünk a következő vereséghez. Valamikor el fogunk bukni egy meccset, ez evidens. Valamilyen szinten pedig szeretném is, hogy ez a vereség jöjjön el minél hamarabb, egy olyan helyzetben, aminek nincs igazán tétje. A győzelmekkel az elvárások is emelkednek. Ez pedig folyamatosan a játékosok vállán nyugszik. Mi megpróbáljuk enyhíteni ezt a terhet, de teljesen soha nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha pedig nem jön egy vereség nemsokára, akkor annál nagyobb csalódás lesz veszíteni egy fontos nemzetközi versenyen."

Az EU LCS-ben a csapat már bebiztosította a csoportelsőséget és nyugodtan várhatja a rájátszást. Ahogy a tavalyi évben most is nagy esélyük van nyerni, de ezzel véget ér az egész. A G2 nemzetközileg szenved. A tavaly tavaszi sorozat után az MSI-on egyszerűen botrányosan játszottak, a nyári kör után pedig a Worlds-ön sem tudták semmi kiemelkedőt nyújtani. Legutóbb pedig ugye a Katowice-i versenyen voltak ott, ahol a Flash Wolves mögött a másodikok lettek. Ez szép és jó, nem mondható rossz eredménynek. De ha hozzá tesszük, hogy a csoportjukból azért nehezen jutottak ki, akkor már megint nem túl fényes ez az eredmény.

"Nagyon sok olyan gyakorlatot csinálunk, amit azért csinálunk, hogy meg tudjunk szabadulni a megfelelési kényszerből eredő stressztől. Ezért van itt Weldon Green és a G2 teljes háttércsapatának ez az egyik legfontosabb feladata. De a játékosok még nagyon fiatalok és ezt nehezen tudják megtenni. Ezért azt kell elérnünk, hogy érezzék azt, hogy mi feltétel nélkül szeretjük őket, még akkor is, ha valamit elba*****-nak majd a világbajnokságon, már ha elb****-nak majd valamit. Ha minden tőlük telhetőt megtesznek a győzelemért, akkor nem érdekel, hogy mi lesz az eredmény."

Tehát a G2 vezetősége szeretné, hogy csússzon be egy kis hiba, hogy kicsit enyhüljön a nyomás, mielőtt eljönnének a fontos nemzetközi tornák. Persze ez nem azt jelenti, hogy majd fogják magukat és a 10. percnél beírják, hogy 'open-mid'. Ocelote megmondta, hogy kell a vereség, de a fontos, hogy legyőzzék őket, hogy a saját hibájukból veszítsenek, ne pedig azért mert nem vették komolyan a harcot.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



Gaming - Minden Kiberül: kattanj rá Te is!

A kiberbűnözők világszerte évente nagyjából 8000 ezer milliárd USD kárt képesek okozni a vállalatok és a felhasználók életében. Ez a szám évről-évre növekszik.