Jó hír a

Jó hír a "metaújítóknak", a Riot már nem bannol szokatlan játékstílusért

Support Smite Nunuk, előjöhettek most már!

Korábban már írtunk arról a jelenségről, hogy vannak, akik furán értelmezik a metát és más módon próbálnak meg a pályán a csapatuknak előnyt szerezni. Nem trollkodnak, egyszerűen csak nem azt csinálják, ami a játék rendszer szintjén "elvárt" lenne tőlük. Ilyen pl. Support Smite Singed vagy Support Smite Nunu, aki a lövész helyett inkább a junglert támogatta, nem is kicsit.

Kötelező lenne a meta követése? Mi a helyzet az újításokkal?

Aioween | 17/03/07 15:00 Képzeljük el azt a helyzetet, hogy éppen megnyertünk egy rangsorolt meccset, de ahelyett, hogy kiélvezhetnénk a sikert, azzal kell szembesülnünk, hogy a csapatunk reportolni fog, mivel Nunu támogatót játszottunk. Ráadásul mindezt sújtással és alkalmanként elhagytuk az alsó ösvényt, hogy az ellenfél dzsungelesét hátráltassuk, esetleg ellopjunk pár tábort.

Elég nagy port kavart a történet, hiszen az illető nem volt toxic, nem feedelt direkt, csak máshogy játszotta a játékot és ezért két hetes tiltást kapott, amit aztán feloldottak idő előtt. Ennek fényében a felhasználási feltételeket megváltoztatta a Riot, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő. WookieeCookie, a Riot játékos támogatás vezetője a következőket nyilatkozta:

"Szeretnék, ha megtanulnának rendesen kommunikálni bajtársaikkal azok játékosok, akik off-meta hősökkel játszanak, hogy a választásaik ne rombolják le a csapatot, mivel nem szeretnénk őket bannolni. Egészen addig a pillanatig, amíg a játékos a győzelemre törekszik, nem fogjuk őket megbüntetni azért, mert ezt szokatlan módon teszik. Ettől függetlenül persze, van egy elég könnyen szeparálható különbség a szokatlan és a trollkodás között. Továbbra is határozottan fogunk fellépni azok ellen, akik bomlasztják a játékokat és eltiltással díjazzuk őket."

Take The Draw-t, a Support Smite Nunut eredetileg február 22-én bannolták két hétre, miután sok reportot kapott játékostársaitól, amire az egyik játékostámogató munkatárs rányomta bélyegét, miszerint ez elfogadhatatlan viselkedés. Érdekes módon ugyanez a kolléga osztotta ki a bant a Singed support játékosnak is még korábban. 

WookieeCookie azt is nyomatékosította, hogy nagyon kevés ilyen eset merült fel, ahol egy játékost a hősválasztásai miatt bannoltak. A továbbiakban, ha valakit azért reportolnak, mert valami offmeta hőst hoz, nem fogják őket csak ezért bannolni, csak kizárják őket a saját accountjukból. Ezt követően fel kell majd vegyék a kapcsolatot a Riottal és úgy tudják visszaszerezni az accountjukat, feltehetően hosszas magyarázkodások után. Bár elsőre nem tűnhet ez nagy változtatásnak, hiszen játszani ugyanúgy nem tudunk vele, ellentétben a bannal, itt valószínűleg lesz lehetőségünk megvédeni a saját igazunkat és legalább meghallgatnak minket. A cikkben leírtak alapján, miszerint ezekre a report típusokra kevés példa van, feltehetőleg személyesen fognak foglalkozni az érintett játékosokkal a Riot munkatársai.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!