A ROCCAT elkezdte, a ROCCAT befejezte: 409 nap után kikapott Európában a G2

A ROCCAT elkezdte, a ROCCAT befejezte: 409 nap után kikapott Európában a G2

Stílusosan az utolsó fordulóban kapott ki a G2, sanszos, hogy a Fnatic-nak a playoff se lesz meg.

És nem, ez már nem egy áprilisi tréfa: a ROCCAT tényleg megverte a G2-t az EU LCS utolsó fordulójában, ezzel véget vetve egy 409 napos európai nyerő szériának. Pedig hülyéskedésnek indult az egész, már ha azt nézzük, hogy Betsy az első meccsen AP Nasus midet lockolt. A farm szimulátor azonban nem vált be, Zven Kalistája kegyetlenül büntetett az első meccs végén, úgy tűnt, hogy ez is egy sima 2-0 lesz. De még a második meccs felénél se hitte volna senki, hogy a ROCCAT innen tud fordítani. Néhány gyors korai kill miatt Betsy vaskos előnnyel állt az ösvényén Ryze-zal Perkz Jayce-e ellen, míg a felső ösvényen a hétről-hétre jobban játszó Phaxi Fizzel bontotta Expect Rumble-jét, nem is rosszul.

A meccs utáni interjúban el is mondta, hogy sok mindenben - például magabiztosságban - próbálja utánozni Vizicsacsit. Úgy tűnik, egyelőre nagyon is jól, hiszen a ROCCAT, hiába plusz egy sárkány és baron előny a G2-nál, a második, pit körüli harcot megnyerve, visszajöttek a meccsbe, majd meg is fordították azt! 1-1-nél jöhetett tehát a mindent eldöntő összecsapás és hiába mondogatta Perkz, hogy mekkora áprilisi tréfa lenne, ha kikapnának a kék-fehérektől, a poén valósággá vált! Az alsó ösvényen a még mindig zokniban játszó Hjarnan kapott két gyilkosságot Kalistával már a játék elején, de a legmeglepőbb nem is ez volt, hanem az, hogy Betsy ezúttal is meglepetés picket hozott, még hozzá Swain személyében. Az Alistar - Swain kombó pedig nem hogy működött, tökéletes recept volt! A ROCCAT a 26. percben megszerezte a baront és megnyerték az ottani csapatharcot is, onnantól pedig már nem volt megállás. Hjarnan teljesen önkívületben játszott, de az egész csapaton látszott, hogy ez a mai nap az övék.

Így is lett, a ROCCAT pedig életben tartotta a rájátszási esélyeit: ha vasárnap nem nyer a Fnatic a Misfits ellen, akkor ők mennek tovább! Ki gondolta volna, hogy az a csapat, amelyik a szezon felénél 0 győzelemmel tökutolsó, a végére agyoncsap mindenkit... de hát EU már csak EU marad. A G2 ettől függetlenül csoportelső, így ők most két hetet pihennek, mivel egyből a playoff elődöntőjében kezdenek majd, az ő helyük már fix Hamburgban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!