100 fős nyári CS:GO Akadémia indul Finnországban

100 fős nyári CS:GO Akadémia indul Finnországban

A közel egy hónapos táborban minden lesz, amire egy valódi esportoló csak vágyhat, a szervezők robbanásszerű fejlődést várnak a projekttől.

Azt mindig is tudtuk, hogy az esport európai hazája valahol északon található. A svédek mindig is rengeteg erős csapatot vonultattak fel, újabban pedig a dánok egyeduralma kezd megszilárdulni például a CS:GO-ban.

A dánok az új svédek, egyértelműen ők uralják a Top10-et

Talán a történelemben még sohasem fordult elő hasonló, szinte rá sem ismerünk a CS:GO világranglista élmezőnyére.

Természetesen sem a norvégokat, sem a finneket nem kell félteni hasonló körökben, utóbbi például pár napja egy újabb szuper kezdeményezéssel hívta fel magára az emberek figyelmét. Finnországban ugyanis idén nyáron CS:GO Akadémiát, egyfajta nyári tábort indítanak a vállalkozó kedvű érdeklődőknek.

A projektet a Kajaani Egyetem és a Vuokatti Ruka Sport Akadémia közösen hozza tető alá, közel 100 diákkal a fedélzeten. Jelentkezni már lehet, a tábor ára 150 euró (körülbelül 45 000 forint), ami elsőre soknak tűnhet, de várjátok ki a végét.

A borsos árért természetesen teljes étkeztetés és helybeli utaztatás jár a fiataloknak, a tábor négy hetes időtartama alatt. Ha innen nézzük a dolgot, akkor heti 11 000 forint, vagyis napi 1500 forint egyáltalán nem vészes, sőt kifejezetten egy olcsó tábor kategóriájába esik, főleg azt elnézve, milyen szakemberekkel lesz tele a program:

"Ha elmondanám, meg kellene hogy öljelek" - Az Astralis titok nyomában

Mia Stellberg sportpszichológusként hozott áttörést az esport világba, egy örök vesztes csapatból világbajnok sportolókat faragott.

Bizony, az Astralis-t sikerre vezető sportpszichológus Mia Stellberg szintén a tanárok között lesz, a tudás tehát, amit a jelentkezők elsajátíthatnak egészen páratlan. Lesz szó az esport üzleti szemléletéről, mentális és fizikai felkészítésről, fejlesztik a játéktudásukat és gyakorolnak velük a szakemberek.

Az esemény végén ráadásul a legjobbaknak egy 10 000 dolláros versenyt is rendeznek, melyre meghívott csapatok is érkeznek majd. A kezdeményezéstől az ország fiataljainak megnövekedett érdeklődését és elhivatottságát várják, ami egy ilyen tábor után azt hiszem meg is valósul majd hamar!

Ti örülnétek hasonlónak itthon is?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!