Csütörtökön biztosan kiesik az egyik LCS csapat

Csütörtökön biztosan kiesik az egyik LCS csapat

Megkezdődött a harc az LCS-be jutásért Európában is, ahol a Misfits Academy és a Fnatic Academy is szépen kezdett.

Európában is megkezdődött a LCS-be való bejutásért/bennmaradásért való küzdelem.

A lebonyolítás a következőképpen nézett ki: Az EU LCS alapszakasz során a két csoportban utolsó helyen végző csapat, azaz a Giants! és az Origen mérkőzött meg a Challenger Series két döntősével, a Misfits Academy-vel és a Fnatic Academy-vel egy double-elimination, azaz kettős kieséses rendszerben. Az a csapat, amelyik kétszer kikapott, kiesik az LCS-be bejutásért való küzdelemből és a Challenger Series-ben folytatja, aki pedig kétszer győz, az biztosan bejut. A két 1-1-es gárda győztese pedig egymás ellen dönti el, hogy ki megy és ki marad.

Fnatic Academy - Giants!

Az első meccs egy igazi gigászi küzdelem volt. A Fnatic Academy tele van ex-LCS játékosokkal, akiknek már jócskán van tapasztalatuk. A széria első meccse megmutatta nekünk, hogy ez nem lesz egy sima küzdelem. 51 percig püfölték egymást a felek, a Fnatic egészen a 29 percig több mint 4 ezer arannyal vezetett, aztán Amazing elkövetett egy óriási hibát, amivel egy ajándék Baron-t adtak a Giants!-nek és ezzel vissza is jöttek a játékba. Ezután már egy ki-ki meccs volt, de a végén a Giants! szerezte meg a vezetést. Ezután Nighték a saját kezükbe vették az irányítást és a második meccsen úgy nézett ki, hogy esélyt sem adnak a Fnatic-nak. A meccs végére nehezen magára talált a Fnatic és sikerült egyenlíteniük. Nisqy hihetetlen formája is kellett a végső győzelemhez, hiszen a 4 meccs alatt 23/8/26-os statisztikával zárt. Az utolsó meccsen a Giants!-nek esélye sem volt, a Fnatic Academy 3-1-re győzött.

Misfits Academy - Origen

A Misfits Academy rendkívül magabiztos formával kezdte meg ezt a tornát. Az Origennen szinte esélyt sem adva gázoltak át rajtuk. Az első két meccsen gyakorlatilag egy percig sem vezetett az Origen és a gyilkosságok ugyan nem ezt mutatják, de az arany előny és a torony előny igen. Az első meccs során az Origen három tornyot tudott ledönteni a Misfits Academy 11-ével szemben. A győzelemhez az Origen borzalmas Baron hívása és Yuuki60 Pentakill-je is kellett. A második meccsen is már több mint 7 ezer arannyal vezetett a Misfits. A harmadik meccsre xPeke talán egy kisebb fejmosást tartott a szünetben, hiszen úgy-ahogy össze tudta szedni magát az Origen, egy kicsit összeszedettebben is játszottak, de ez sem volt elég. Hiába vezették a meccs nagy részét, a végén így is a Misfits Academy győzött.

Holnap, azaz április 13-án folytatódik a küzdelem, ahol a két győztes és a két vesztes találkozik. Egy új csapatot biztos láthatunk majd az LCS-ben és az egyik, eddig LCS-ben szereplő csapattól biztosan búcsúznunk kell. 

Fnatic Academy - Misfits Academy - A GYŐZTES BEJUT AZ LCS-BE

Giants! - Origen - A VESZTES KIESIK

Ezután a két csapat, aki 1 győzelemmel és 1 vereséggel áll még, egy utolsó mindent eldöntő csatában kell megmérkőznie az LCS-be való bejutásért.

Vajon két új csapatot is láthatunk az LCS-ben, vagy legalább az egyik csapat kiharcolja a bennmaradást?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!