Nagyjából senki nem maradt az Origenben

Nagyjából senki nem maradt az Origenben

Úgy tűnik ezek már tényleg az utolsó napok a csapat életében, legalábbis egyes csapattagok így gondolták és otthagyták xPeke-t.

Az Origen idei éve minden volt, csak nem jó. xPekének valószínűleg igen szűkös keretből kellett összeraknia a csapatot, legalábbis ha a kezdő tagokra tekintünk. Egyetlen igazán nagy nevet sem láthattunk, talán leszámítva Tabzz-ot, aki anno több csapatban is megfordult. A gárda a teljes alapszakasz alatt egyetlen Bo3 szériát sem volt képes megnyerni és ezt a formájukat a Promotion tornára is tartották, ahol mindkétszer kikaptak 3-0-ra, vagyis a teljes szezon alatt két meccset nyertek meg, abból az egyiket 70 perc alatt.

Több mint 216 nap után, ha a szériát nem is, de egy meccset megnyert az Origen

75 perc alatt nyerte meg első és eddig egyben utolsó meccsét is az Origen ebben a szezonban, a szériát azonban végül a Roccat nyerte.

Miután véget ért a torna és a csapat kiesett, elsőként a topos Max "Satorius" Günther hagyta el a csapatot, majd hat napra rá Erik "Tabzz" van Helvert is távozott, így összesen hárman maradtak csak, vagyis Cinkrof, a kezdő dzsungeles, NaeHyun a kíniai B ligás mides és a csapat tulajdonosa, xPeke.

UPDATE: közben úgy tűnik, hogy Cinkrof is elköszönt a csapattól, így már csak ketten maradtak.

Tabzz nem igazán tudott felnőni a feladathoz, hiába volt az ő neve ismert a csapaton belül, 2014-es énjéhez képest alulmaradt folyamatosan. Akkoriban a majdnem tökéletes szezont záró Alliance-et erősített, akikkel miután kijutottak a VB-re, rögtön a csoportkörökben ki is estek, ráadásul a Brazil KaBum esports ellen, ami azóta is meme-ként él köztünk és az egyik legnagyobb meglepetést okozó vereség volt a LoL történetében.

Az Origen is megélt már szebb napokat. Míg 2015-ben az egyik legerősebb csapatként titulálták az EU LCS történelmében, az utolsó két split-ben nagyon gyengélkedtek. Bár a 2016-os nyári szakaszban sikeresen elkerülték a kieséses tornát, az idei szezonban a gondok csak nagyobbak lettek. Az EU LCS teljes létezése óta még egy csapat sem zárt ilyen gyenge teljesítménnyel. 

Jelenlegi formájában még az is kérdéses, hogy egyáltalán lesz-e csapat a Challenger Series tornára és ha igen, akkor milyen, mert ez a mostani roster láthatóan semmilyen formában nem tudott működni, még a Challenger csapatok is szó szerint átgázoltak rajtuk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!