Ismét beborulhat kissé az ég a lövészeknek, főleg Caitlyn-nek és Ashe-nek

Ismét beborulhat kissé az ég a lövészeknek, főleg Caitlyn-nek és Ashe-nek

Kiadták a 7.10-es patchet, ami egyben azt is jelenti, hogy a 7.11 tesztelése elkezdődhet PBE-n, a Caitlyn játékosok nem fognak örülni.

A soron következő 7.11-es patchben ismét előveszik a lövészeket. Elsőre talán nem tűnhet olyan nagy dolognak, de ha belegondolunk igenis meg fogja változtatni az életminőségüket, sajnos nem jó irányba.

Rammus és Heimer rework, ping mute és ff15, megjött a 7.10-es patch!

Szép vaskos patch note-ot kaptunk ezúttal, rengeteg változással, nézzük mik a legfontosabb újítások ezúttal!

Kindred bejelentett változtatásaival sokkal messzebbről vadászhatja majd le ellenfeleit, ami dzsungeles lévén újabb veszélyforrás a törékeny lövészeknek, de nem ez lesz az egyetlen gondjuk. Az újítások leginkább Caitlyn-t fogják negatívan érinteni, aki elég irónikus módon pont most kapott egy legendás hőskinézetet, a Pulsefire Caitlyn-t.

A probléma két részletben érkezik az számukra. Az első a Runaan's Hurricane változtatása, amit Meddler jelentett be nemrég, miszerint csökkenteni szeretnék Caitlyn szinergiáját a tárggyal és többé nem töltődik fel a passzívja gyorsabban a többszörös lövéseknek köszönhetően. 

A Headshot passzív nem gyűjt több jelzőt lövésenként a Hurricane használata közben. Caitlyn-nek jelenleg nem igazán van látható gyengesége, valamint csökkenteni szeretnénk az egy célponttal szembeni DPS-ét a lategame-ben, hogy az szinkronban legyen a többi hasonló buildet használó lövésszel. A Hurricane-nek köszönhetően jelenleg túlságosan nagy sebzéskiosztása van egy-egy célpontra és ennek köszönhetően elég egysíkú is lett a buildje. Ezen szeretnénk változtatni, így leteszteljük ezt az opciót.

Ez a változás már önmagában kicsit visszább vehet az erőfölényéből a többi lövészhez képest, de még így is egy nagy hatótávú lövészről beszélünk, aki a játék szinte minden szakaszán veszélyes tud lenni. Nos erre is van válaszuk, íme a második részlet.

Ninja Tabi

Tesztelni fogjuk azt is, hogy az alaptámadások sebzéscsökkentését visszább vesszük, valószínűleg 10%-ra 12-ről, de ezt a csökkentést az on-hit hatásokra is kiterjesztjük. Az egyik oka, amiért ennyire hatákony tud lenni a BotRK, az az hogy a Ninja Tabi nem csökkenti a százalékos sebzését.

Várható volt, hogy ezt a százalékot csökkenteni fogják a Ninja Tabin, de ez az on-hit hatás védése egy kissé fájdalmasra sikerült. Ez az újítás az összes BotRK-t építő ADC-t érinteni fogja, vagy bármilyen olyan támadási sebességet adó tárgyat aminek on-hit hatása van (pl. Trinity Force). Míg Caitlyn eddig nem feltétlenül építette ezt a tárgyat, a Hurricane változtatásokkal már nem biztos, hogy mindenki az Infinity Edge mellett rakja le voksát, a BotRK viszont így kevésbé lesz hatásos. Ez persze Ashe-re is hatással van jócskán, aki Q-jával eddig elég sokat tudott ütni. Ez azt is jelenti egyben, hogy megint visszajöhetnek caster ADC-k, mint Varus, hiszen őt ez nem igazán érinti a régi buildjével.

Ahogy az lenni szokott a PBE változásoknál, semmi sem végleges, vagy biztos, szóval érdemes kivárni a végét, de ez így ebben a formában biztosan nem tesz jót Piltover seriffjének.

Mit gondoltok, eddig tartott volna a lövészek korszaka ismét?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!