Minden idők legizgalmasabb Minor tornája kezdődik!

Minden idők legizgalmasabb Minor tornája kezdődik!

NiP, Heroic, EnVyUs, hát micsoda sztárparádé lesz itt kérem szépen.

Nemrég lezáródtak a nyílt Minor kvalifikációk világszerte, így Európában is eldőlt, hogy melyik 8 csapat játszhat a nyolc meghívott ellen, hogy megszerezzék a nyolc továbbjutó hely egyikét a Minorra, ahol aztán a Major részvételért versenyezhetnek.

Egyre durvább ez a Minor! Mégis három továbbjutó lesz Európából

Az EnVyUs helyzetében született döntés után biztossá vált, a franciák nem mehetnek a Major kvalira, így eggyel több hely kiadó a selejtezőkben.

A selejtezőkön svájci rendszert fognak alkalmazni, ahol aztán a legjobb nyolc csapat kvalifikálja magát a június 15-18 közötti EU Minor-ra. A mai és holnapi nap során küzdhetnek meg a csapatok az értékes európai helyekért, amit ezúttal három csapat is elérhet. Ez azért alakult így, mert a francia forgatás alatt a G2 eredeti helye "elveszett", így ezen a Major-ön őket is pótolni kell a folyamat során. A továbbjutás mellett természetesen ezúttal is lesz pénznyereménye a Minornak, ugyanis 50 000 dollárt osztanak szét a résztvevők között.

Az előző Major igencsak felkavarta a szereplők névsorát, ezáltal sokaknak ismerős csapatok is feltűnnek már a selejtezők ilyen korai szakaszában: a legelső Major tornán győzedelmeskedő NiP, akik legutóbb már a Major kvalifikációs főtábláján elvéreztek; a francia forgatást megsínylett EnVyUs, akik szintén nyertek Majort 2015 őszén, ám hiába voltak ott a legutóbbi, Atlantai Major-ön, ha nincs három játékosuk, akik együtt vettek részt rajta. Mellettük pedig ott a sok feltörekvő együttes, mint az utóbbi időben szépen fejlődő Heroic vagy a Virtus.pro-t elverő PENTA és BIG együttesei.

Nézzük az első kör párosításait:

Ez alapján már az első forduló is izgalmas meccseket ígér: a dán Heroic és a bolgár Outlaws összecsapása biztosan jó lesz, a Maikelelétől és pitától megváló dignitas az ESL Pro League-ből kieső Kinguin ellen szintén jónak tűnik, illetve a Space Soldiers és a Tricked mérkőzése lehet még érdekes mellettük. A többi mérkőzés papíron igen egyoldalúnak tűnik, azonban a Majorre könnyen megtáltosodhat bárki, szóval messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni csak a nevek és számok alapján. Bármelyik 8 csapat is jusson tovább innen a Minorra, az már biztos, hogy minden idők legizgalmasabbika lesz majd!

Szerintetek melyik 8 csapat jut tovább? Kíváncsian várjuk a véleményeteket!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!