A NiP már a Minorra se jut ki?!

A NiP már a Minorra se jut ki?!

Kevés, de annál komolyabb meglepetés a Minor zárt selejtezőjén.

Meglepetések és csalódások. Röviden ez történt a tegnapi nap során a zárt Minor kvalifikáción, azonban most ennél kicsit részletesebben is beszámolunk arról, hogy 2017-re mennyire átrendeződtek az európai erőviszonyok a látottak alapján, illetve milyen állással fordulnak a csapatok a mai napra a svájci rendszerben rendezett selejtezőn.

Minden idők legizgalmasabb Minor tornája kezdődik!

NiP, Heroic, EnVyUs, hát micsoda sztárparádé lesz itt kérem szépen.

A legnagyobb nevek közül mindenki csalódást keltően szerepelt az EnVyUs-t leszámítva, nekik három meccsből hármat sikerült behúzni zsinórban, tehát ScreaM-ék már biztosan ott lesznek a Minoron június 15 és 18 között. A másik azonnal továbbjutó csapat meglepetésre viszont nem a nagy nevek közül került ki. Ugyanis a PENTA csapatának sikerült a 3-0-ás győzelmi arányt elérnie és még bosszút is álltak a BIG ellen, akik tegnap elvették tőlük a lehetőséget az ESL Pro League szerepléstől.

Viszont van két csapat, akiket mindannyian ismerünk, sokan szeretünk és nem találkoztunk a nevükkel a 3-0 csapatok között úgy, hogy alapvetően esélyesebbek voltak ennek elérésére: a NiP és a Heroic. Előbbi csapat kapcsán sokan várták, hogy na most mindenkinek megmutatják a nindzsák és bizony ott lesznek a Majorön ismét és szép lesz, jó lesz minden, helyre áll a világrend stb.

esport csgo counterstrike cikk tbr pgl minor kvalifikacio elso nap
A jelenlegi állások a Minor kvalifikáción

Na már most, az 1-2-es arány, amit elértek tegnap nem éppen az, amit a rajongók várnak tőlük. Ha egy NiP kaliberű csapatnak sikerül elérnie, hogy még a Minoron se legyenek ott, akkor időszerű lesz elgondolkodni azon, hogy ők valóban egy tier 1-es csapat és hogy az alap négyes (GeT_RiGhT, f0rest, friberg és Xizt) + egy évente cserélt játékosból álló felállásuk életképes-e még 2017-ben.

A Heroic pedig egy egyre népszerűbb, fiatalos dán ötös, akik az IEM Katowice során a negyeddöntőbe is eljutottak olyan csapatokat lekörözve ezzel a teljesítménnyel, mint az SK vagy a Virtus.pro. Ez alapján ígéretes csapatnak számítanak, akiknek lehet, hogy a Major szereplés még korai elvárás lenne, de egy Minor már reális. Ezzel szemben a NiP-pel karöltve ők is 1-2-es aránnyal várják a folytatást ma, tehát innentől minden meccset nyerni kell, ha szeretnének közelebb kerülni a hőn áhított krakkói Majorhöz.

esport csgo counterstrike cikk tbr pgl minor kvalifikacio elso nap
A mai meccsek menetrendje

A többi csapat pedig egyelőre a várt formát hozta, különösebb meglepetés még nem esett a PENTA azonnali továbbjutásán és a NiP-Heroic duó gyengélkedésén kívül, azonban ma este 19:00-tól ugrik a majom a vízbe, hiszen kiderül, hogy melyik 8 csapat játszhat az európai Minoron, ahonnan ezúttal a három legjobb kerül be a Major fő kvalifikációs részébe!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!