A gyenge NiP szereplés után ismét indul a svéd forgatási láz?

A gyenge NiP szereplés után ismét indul a svéd forgatási láz?

A NiP harmatgyenge szereplése betehette a kaput. Újra beindulhat a jól ismert svéd forgatás? JW sejthet valamit.

A jól ismert a svéd forgatásokat talán senkinek sem kell bemutatni, pontosan emlékszik még mindenki a tavalyi Fnatic - GODSENT hullámvasútra. Ha esetleg nem, ITT és ITT szolgáljuk az emlékezet frissítőket. Idén a NiP gyengélkedése van soron, a nindzsák idei hullámvölgye mindenkinek ismerős lehet, és bár a kezdeti sikertelenségek után úgy nézett ki, hogy egy pyth-draken csere visszaadhatja a lendületet, ám ez (sem) vált be, csak úgy, mint korábban sok más 5. ember cseréje.

A gyenge teljesítmény miatt kellett távoznia pyth-nek

A NiP veterán négyese ismét új ötödiket próbál kinevelni maga mellé, de Fifflaren óta egyre csak romlanak a lehetőségek.

Az egész azzal kezdődött, hogy a feltörekvő kelet-európai mix, a HellRaisers az ELEAGUE Major Atlanta Minorján, 2016 utolsó hónapjaiban, egy hatalmas bravúrral kiütötte a nindzsákat. Ez után már csak egy álom maradt a Major. Következett a javítás lehetősége, a DreamHack Las Vegas 2017. A 16 csapatos mezőnyben végül az 5-8. helyen kötöttek ki a pizsamás nindzsák. Jött Katowice és az újabb mélypont. Az IEM sorozat lengyelországi, évadzáró állomásán egy 12 csapatos mezőnyben kellett bizonyítaniuk, de az áttörés újra elmaradt, be kellett érniük egy utolsó-utolsó előtti (11-12.) hellyel. Ez után az újabb bukás után következett egy váltás, pyth helyére érkezett az Epsilon eSports-ból draken.

Az eredmények továbbra sem jöttek. Ebben az időszakban volt egy StarLadder i-League Kijev 9-11. hely, valamint egy cs_summit 5-6. hely. Az ESL Pro League-ben sikeresen bennmaradtak, de csak a szintén csalódást keltő 10. helyen végeztek. Ezt követte az ötös számára a végszó, amikor a PGL Major Kraków Minorjának a selejtezőjén elbuktak.

RiP NiP, már az EU minoron se lesznek ott GeT_RiGhT-ék!

Nem hogy legend, nem hogy major kvali, de még az EU minor se jött össze a nindzsáknak

A jól ismert svéd forgatások most pedig úgy tűnik, újraindulhatnak, miután JW streamjében „sejtelmesen reagált” egy FPL mérkőzést megelőző játékos választásra. A „sejtelmes” választás egyébként Xizt-től jött, aki egyből a GODSENT-es Lekr0-t pickelte csapatába. Különböző, CS-vel foglalkozó fórumokon egyből megindultak a találgatások a jövőbeli lineupokat illetően.

A váltás egyébként mindkét csapat számára ésszerű lehet, hiszen a GODSENT jelenleg a 25., míg a Ninjas in Pyjamas a 13. helyet foglalja el a HLTV ranglistáján. Emellett pedig egyik csapat sincsen csúcsformában, így teljesen reálisnak tűnik egy olyan forgatókönyv, hogy a két csapat a csereberével próbál meg erősíteni. A skandináv csapatok amúgy se arról híresek, hogy más nemzetekből keresnének új játékosokat, a feltételek tehát adottak. Vajon létrejöhet a két, mostanában nyögvenyelősen teljesítő csapatból egy új svéd szupercsapat?

Ha igen, hogy fognak kinézni az új lineupok?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

 

Kövess Minket!