Egy redditező kérdezősködött a Valve-nél

Egy redditező kérdezősködött a Valve-nél

A cég működéséről és egyéb érdekességekről esett szó.

A CS:GO subredditen került ki pár napja egy bejegyzés, miszerint a Vylan18 nevű felhasználó lehetőséget kapott arra, hogy egy csoportos látogatást tegyen a Valve főhadiszállására. A fórumban hozzászólók kérdés ötleteket írhattak, hogy utána Vylan jól fel is tegye azokat a Valve munkatársainak.

Hogyan osztják be a munkaerőt a különböző játékok között?

A vállalkozást fejlesztői szempontból nézzük, vagyis a fejlesztőknek nem kell választaniuk az egyes játékok között. Persze vannak, akik szeretnek csak egy játékkal foglalkozni, például a CS:GO fejlesztői közül sokan így vannak. De többnyire nem csak egy játékkal foglalkozik minden fejlesztő. Ha valakinek van egy ötlete valamelyik játékhoz, akkor megpróbál bekerülni abba a csapatba, akik azzal foglalkoznak és utána megvalósíthatja az ötletét.

Mekkora a kutatási és fejlesztési csoportjuk? Hogyan zajlik az ötletelés?

Nincs olyan konkrét csoport, akik csak kutatással és fejlesztéssel foglalkoznak.  Az ötletelés többnyire úgy zajlik, hogy valaki előjön egy új ötlettel, aztán próbálja meggyőzni a kollégákat. A cél az, hogy minél több embert sikerüljön bevonni, kezdjenek el rajta dolgozni és keltse fel az érdeklődést.

Gaben élőben válaszolt a CS:GO legfontosabb kérdéseire!

Source 2 motor, frissítések, fejlesztési tervek és a Majorok is szóba kerültek a "kérdezz-felelek" során.

Mit gondoltok a subredditekről melyek a cég termékeihez köthetőek (játékok, Steam)? Mennyire követitek ezeket?

Én személy szerint a steames subredditet szoktam nézegetni reggeli közben, mert ezen a terméken dolgozom és kíváncsi vagyok, hogy mi zajlik éppen a felhasználók között. Azt tudom, hogy a DOTA 2 és a CS:GO fejlesztők rendszeresen posztolnak a subredditeken, de azt nem tudom, hogy mennyit foglalkoznak velük.

Hogyan lehet munkát/gyakornoki állást szerezni a Valve-nél?

Mindig az adott szakterület legjobbjait keressük, akik szervezettek és erős személyiséggel rendelkeznek, valamint a szakmájukon kívül eső területek iránt is érdeklődnek. Ebből adódóan ritkán veszünk fel egyetemistákat és gyakornokokat soha.

Céljuk az, hogy a Steam megállás nélkül üzemeljen? Miért pont kedd 16:00-kor (közép-európai idő szerint szerda 1:00-kor) van mindig karbantartás?

Természetesen célunk elérni azt, hogy megállás nélkül menjen a Steam, de ilyen kevés alkalmazottal ez lehetetlen. Azért választottuk a keddet, mert nem hétfőn akartuk csinálni. És azért választottuk ezt az órát, mert ilyenkor a legkisebb az aktív felhasználók száma és még vannak bent az irodában emberek, akik tudnak segíteni ha valamilyen probléma merül fel a karbantartás alatt. 

Ezeket a válaszokat sikerült begyűjtenie Vylannak, melyből le lehet vonni néhány érdekes következtetést. A Valve-nél gyakorlatilag mindenki azt csinál, amit akar és ahogyan akarja. (Kivéve amikor pénzt kell számolni, akkor valószínűleg mindenki azt csinálja - a szerk.)

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!