EU LCS: új szezon, régi csoportok

EU LCS: új szezon, régi csoportok

Ma délelőtt "húzták" újra a csoportokat, de az eredmény tök ugyanaz lett, mint tavaly, leszámítva a két új csapatot.

Először azt hihetnénk, hogy csak megfeledkeztek róla és "ez majd jó lesz alapon" megtartották a tavalyi csoportokat, de nem, a csapatvezetők ma délelőtt találkoztak és a csoportbeosztás lezajlott, ahol a két csoportelső választ elsőként aztán így tovább oda-vissza.

Kissé érdekes látni, hogy annak ellenére mekkora meglepetések voltak tavaly, elég csak a Roccat feltámadására gondolni, vagy a Fnatic hullámvasútjára, esetleg a még az elvárásokhoz képest is messze alul teljesítő Origen-re, akik azóta kiestek és mégis egy az egybe ugyanoda került minden gárda.

Ez a két csoportos formátum csak év eleje óta jellemző az EU LCS-re és már nem az első formátumváltozás. A két szezon között elvileg nem nyúltak hozzá és marad minden a régiben, vagyis több fázisra lesz bontható a szezon. Először pár hétig mindenki a saját csoportján belül játszik, aztán jönnek a másik csoportbeli csapatokkal való összecsapások és után még egyszer a saját a csoportjaikon belül. Nagyjából így néz ki az alapszakasz, amit a rájátszások követnek, ahol helyezés alapján a két első helyezett elődöntőbe kezd, a többi 2-2 csapatnak fel kell küzdeni magát odáig. Annyi változás biztosan lesz, hogy a nyári szezon súlya mindig sokkal nagyobb, mint a tavaszi, lévén, hogy ez közvetlenül is befolyásolhatja a VB-re való kijutás, a csapatok is jobban érzik általában a nyomást.

A pontos időbeosztást még mindig nem osztották meg velünk, csak annyit tudni, hogy június 1-én délután 5-kor kezdődik az egész, ami kevesebb mint egy hét múlva lesz.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!