Nem akarták (tudták) eladni az Origen helyét a Challenger Seriesben

Nem akarták (tudták) eladni az Origen helyét a Challenger Seriesben

Több csapat kapcsán is felmerültek olyan hírek, miszerint az OG helyére fájna a foguk, ilyen volt például a NiP, aki azóta az FNA helyét megvette.

A tavalyi, valamint az idei év nem az Origen éve volt. Sokan már a szezon elején temették a csapatot és mint kiderült, sajnos nem ok nélkül. Az EU LCS létezése óta a legrosszabb alapszakaszt zárta a gárda, egyetlen egy széria győzelmet sem tudott biztosítani magának, sőt összesen két mérkőzést tudott megnyerni, majd a promóciós torna keretein belül 3-0-ra kikapva ki is estek az LCS-ből és visszabuktak a Challenger Series-be. Ha mindez nem lett volna elég, szerződésbeli hiányosságok, valamint kifizetési késedelmek miatt még meg is büntették a szervezetet.

Visszatérhet az EU LCS-be Bjergsen volt csapata, a NiP?

A NiP-et sokan a CS:GO-ból ismerhetik leginkább, de pár éve még a LoL-ban is jelen voltak, ráadásul Bjergsen is innen ment a TSM-be.

A Ninjas in Pyjamas kapcsán is felmerült az esetleges felvásárlás, legalábbis egyes források ezt híresztelték, amennyiben nem jött volna össze az üzlet a Fnatic Academy-vel. Azóta ezt a helyet már megvették, bár az eset elég nagy port kavart miután senki nem tartottak meg abból a felállásból. Ha ez nem jön össze, akkor a NiP elvileg megelégedett volna az OG Challenger Series helyével is.

Azóta már senki nem maradt a gárdából a tulajdonos xPeke-t leszámítva, a játékosoktól kezdve az edzőn át mindenki lelépett, ami egy ilyen szezon után teljesen érthető. De még egy ilyen nehéz időszak után is xPeke azt mondja nem hagyja annyiban a dolgot. Egy tweetben erősítették meg, hogy az Origen nem eladó, amiből az is következhet, hogy szándékszik részt venni a Challenger Series-ben.

Az már más kérdés, hogy mindezt milyen gárdával, mert azóta nem nagyon voltak hírek arról, hogy kiből is fog állni a csapat, de elnézve a tavaszi játékosokat és a teljesítményüket most nyáron még nagyobb kérdőjel lehet a pénzmennyiség előteremtése egy olyan életképes ötös összerakására, akik legalább a CS-ben megállják a helyüket. Mivel nemrég lett vége a Challenger Series zárt kvalifikációjának, ahonnan a Red Bulls és a Wind and Rain jutott tovább, hirtelen lett egy csomó játékos, akiknek nem jött be a számítása, ezekből pedig sokan akár szabadúszók is lehetnek. Talán innen válogatva össze lehet szedni 4, vagy 5 játékost, amennyiben xPeke nem kíván játszani, akik tudnak valamit alkotni a nyári szezonban.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.