Veterán sztárokban dúskáló csapat állt össze az NA Challenger Series-re!

Veterán sztárokban dúskáló csapat állt össze az NA Challenger Series-re!

Imaqtpie, Dyrus, Scarra, Voyboy, Shiphtur. Öt olyan név, amit valószínűleg nem nagyon kell senkinek bemutatni. El tudjátok képzelni őket egy csapatban? Jobban teszitek ha igen.

Az öt veterán ugyanis összeállt az Echo Fox Challenger csapatának égisze alatt és céljuk nem más, mint az amerikai Challenger Series meghódítása. Michael "Imaqtpie" Santana, Marcus "Dyrus" Hill, William "scarra" Li, Danny "Shiphtur" Le és Joedat "Voyboy" Esfahani visszatérnek a kompetitív szcénába, miután többen, több ízben is kijelentették, hogy eszük ágában nincs otthagyni a streamer életet, mert jól érzik ott magukat.

Statisztika: ki volt a jobb TSM lövész, Doublelift vagy Wildturtle?

Ben | 17/06/01 09:00 Andy "Reginald" Dinh már számtalanszor kijelentette, hogy a Team Solomid végső célja az, hogy megnyerje a világbajnokságot. Az NA LCS-ben már megnyertek mindent, nem egyszer bizonyították, hogy a régióban a legjobbak tudnak lenni, de a nemzetközi sikerek valahogy mindig várattak magukra.

Ha mindez nem lenne elég, még egy slusszpoén is befért a csapatba, ugyanis az edzőjük nem más lesz, mint az egyébként az NA LCS-ben elemzőként dolgozó Mark "MarkZ" Zimmerman, aki a Silver Scrapes paródiájáról vált újfent híressé mostanában.

Azért a teljesen komoly tryhardolástól nem kell félteni a csapatot, hiába beszélünk a Challenger Series-ről, ami csak egy lépéssel van az LCS alatt. Elég ha csak a csapattagokra és eddigi streamer karrierjükre nézünk, rögtön látható, hogy inkább szórakozni jöttek, semmint komolyan venni ezt az egészet, de máshogy nem is nagyon tudnánk elképzelni a visszatérésüket. Ráadásul a tegnap felröppent hírek után, miszerint jövőre amúgy is csak vásárolni lehet majd LCS helyet, a mostani nyári CS szezonnak mondhatni igazi tétje sincs, így igazán elengedhetik magukat.

Az összes csapattag mögött hosszú évek karrierje áll már, így a tapasztalatlanságtól nem kell félteni őket és bár a versenyszerű játékból kiestek, streamjeiken nagyon népszerűek, rengeteg ember követi őket, Twitchen mindannyian nagy rajongótáborral rendelkeznek és azért nem keveset gyakorolnak, még ha csak solo que-ban is. Az 5 játékos teljes elérése majdnem eléri a 8 millió embert a különféle online felületeken. Összehasonlításképp, Észak-Amerika megkérdőjelezhetetlenül legsikeresebb csapatának, a TSM-nek "mindössze" fél millió like-ja van a Facebookon. 

Ez egy zseniális húzás az Echo Fox-tól, mivel sikerült összekeverni a kellemest a hasznossal. Jó és keresett játékosokat sikerült egy név alá terelni, a csapat népszerűsége szinte biztos lesz. 

"Azt mondtam, hogy befejeztem a profi pályafutásom, de úgy tűnik most újra belevágok. Hiányzott a tömeg ereje és a versenyzés izgalma. Egy olyan emberközpontú szervezettel, mint az Echo Fox ismét a saját játékomra tudok majd maximálisan koncentrálni." - mondta Dyrus, aki 2015-ben lépett ki a TSM aktív felállásából, négy év után. 

"Részt kell venned, ahhoz hogy nyerni tudj és az itt felsorakoztatott játékosok mindegyike bizonyította már újra és újra, hogy képesek versenyszerűen megfelelni, valamint felépíteni egy saját brand-et. Ők mindannyian fantasztikus játékosok és személyiségek." - Rick Fox, Echo Fox CEO

Azt szinte bárki láthatja már most is, hogy ehhez hasonlót még nem nagyon kaptunk a League of Legends világában, a legközelebb hozzá talán a FlyQuest állt, de ott inkább egy volt csapat nagy része állt össze újra, hogy megleckéztesse a fiatalabb generációkat. A korábban Dignitsaban játszó Scarra azóta két külön LoL-al foglakozó adásban is műsorvezető, az egyikben Imaqtpie-al, a másikban pedig MarkZ-al, így máris láthatjuk honnan ered a közös kapocs. Imaqtpie, Voyboy és Dyrus pedig a legnézettebb LoL streamerek közé tartoznak, maximum Bjergsen előzi meg őket alkalomadtán, mivel nem rendszeres streamer, valamint a pár hónapja már a Twitchen streamelő Faker az SKT-ből. Imaqtpie egyébként már 3 éve, 2014-ben visszavonult szintén a Dignitas színeiből és csak a Twitch csatornájával 2 millió emberrel járul hozzá az elérésükhöz, Dyrus és Voyboy pedig annyira ismertek és népszerűek, hogy nemrég a Blizzard felkérte őket, hogy szerepeljenek egy jótékonysági HotS streamben. Shiphturnek sincs szégyenre oka streamerként, MarkZ karrierje és ismertsége pedig szintén biztosított az NA LCS-ben betöltött munkája miatt.

"Ha ezek a srácok nekiállnak játszani, akkor az magas szintű játék lesz. Beszéltünk a profikkal, mert tudtuk, hogy a szívük mélyén visszavágynak a versenyszférába. Ezt akarják ők is és a rajongóik is. Mi pusztán a lehetőségét teremtjük meg ennek." - Jace Hall, Echo Fox CEO

Egyelőre nem tudni, hogy ez mit jelenthet a streamer karrierjüknek, bármennyire is félvállról veszik ezt az egészet, valamennyi időt biztosan fel fog emészteni az NA CS-ben való szereplés, de az biztos, hogy a streamelést nem fogják teljesen feladni. A Challenger Series alig egy hónap múlva kezdődik, erre érdemes lesz odafigyelni minden bizonnyal.

Egy kérdés merült még fel bennünk, hogy ki milyen pozícióban fog majd játszani. Imaqtpie szinte biztos, hogy igényt tart a lövész pozícióra. Voyboy volt anno topos is, de karrierje közepette átváltott midre és azóta is inkább ott játszik. Scarra és Shiphtur szintén mind mid mainek, Dyrus pedig topos volt mindig is, így igazából a top meg az adc szerepe mondható nagyjából biztosnak, de hogy ki fog a dzsungelbe menni, valamint supportolni az még nagy kérdés.

Mit szóltok ehhez a lineuphoz? Szívesen követnétek a meccseiket?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!