Season 7 support tier lista: Lássuk, ki a legjobb jelenleg?

Season 7 support tier lista: Lássuk, ki a legjobb jelenleg?

Support-nak lenni jó, de kivel is?

A support élete mindig is egy kicsit hektikus volt a League of Legends történetében. Volt idő, amikor teljesen egysíkú volt a szerepük, amikor kiválasztották egy aranygeneráló tárgyat, vettek egy Oracle's Elixirt és onnantól kezdve gyakorlatilag élő ward felderítőként rohangáltak a pályán, amíg meg nem haltak, mert akkor ugye a kis rózsaszín lötty hatása elmúlt. Azután az aranyat adó tárgyak eltűntek és jött egy olyan időszak, amikor a legtöbb támogató átalakult egy cc gyárrá.

Mostanára viszont a szerep kezdi kiforrni magát. Az év elején domináltak az olyan karakterek, mint Zyra, Malzahar vagy Brand, akik amellett, hogy cc-ben is jók, a sebzésük sem elhanyagolható. Aztán persze ennek hatására tovább formálódott meta és az ilyen szurkáló hősök miatt visszajött Blitzcrank, Thresh, Sona és Nami. A két utóbbi megpróbálja felgyógyítani az elszenvedett sebzést, a másik kettő viszont, ha elkap valakit, akkor annak megpróbálja egyből letépni az arcát és nem törődik azzal, hogy előtte odaszurkáljon az ellenfélnek. Ezek után a Dotesports összerakott egy listát, hogy most miket érdemes választani, ha valaki ebbe a szerepkörbe kerül.

Tier 1

Thresh

A Hook mesterek egyike, Thresh valahogy mindig ott volt az LCS-ben, néha kicsit kevésbé volt népszerű, néha pedig szinte minden meccsen lehetett látni, de azt nem lehet mondani, hogy valamikor is eltűnt volna. Egy kicsit mindenből van benne: a lámpás miatt elő tudja készíteni a gank-et, maga a lámpás pajzsot ad, a hook-nál és a flay-nél jobb cc nem kell és ha ez nem lenne elég akkor ott az ulti, ha még valaki el akarna kocogni. A képességek és a sebzés kombinációja miatt ebben a pillanatban Thresh az egyik legjobb választás.

Janna

Ha valaha játszottatok ellene, akkor tudjátok, hogy miért van a legjobbak között. A pajzs, amit relatíve elég rövid időnként ki tud osztani az nevetséges. Ha Janna jól játszik és az adc sem agyhalott, akkor elvileg minden trade-et meg kéne nyerniük, ha a két oldal kiegyenlített. Ezen kívül pedig nem lehet igazán üldözni, mert beledob az arcunkba egy tornádót és máris lemaradtunk, mint Mari néni a déli buszról. Érdemes vele építeni egy Redemption-t, no meg egy Ardent Censer-t és az pajzsai meg a gyógyításai még erősebbek lesznek. A szurkálódó support-ok ellen tök jó, de egy Blitz vagy Thresh megnehezítheti az életét.

Blitzcrank

Az LCS-ben nem igazán látni, de a solo ranglétrán már igen. Ennek az az oka, hogy egy profi csapatban könnyen lehet ellene játszani, de amikor random játékosok kerülnek össze egy csapatba, akkor a koordináció tuti gyengébb lesz és ott már indulhat a "Grab City". Ha pedig megvan az ellenfél, akkor már mehet is a felütés, ennyi időnek pedig elégnek kell lennie arra, hogy az ADC odakocogjon és unottan belelőjön egyet a szerencsétlenbe és már lehet is villogtatni a Mastery-t. Ha pedig még ez sem lenne elég, akkor Blitz az egyik utolsó veterán, akinek Silence van a tarsolyában, mégpedig aoe-ban, ami messzemenően idegesítő tud lenni.

Sona

Sona megint egy ékes példája az egyet fizet hármat kap esetének. Ha akar, lehet erős és szurkálódó sebző support, támogató gyógyító vagy akár kezdeményező is. A vicces pedig az, hogy nem kell választania, mert a hatodik szinten ez mind megvan nála. A gyógyítás miatt le tudja védeni az olyan ellenfeleket, mint Zyra vagy Lulu, a hard cc miatt pedig egy-egy helyzetet meg is tud menteni az olyanok ellen, mint Blitz. 

Tier 2

Soraka

A heal gép. Persze már nem olyan erős, mint pár frissítéssel ezelőtt, de azért még mindig képes arra, hogy semmissé tegye az ellenfél játékosainak minden sebzését. A csapatcsatákban az ultija és a kb. cd nélküli gyógyításai miatt ad egy második esélyt a csapatnak, ha pedig ott figyel nála az Ardent Censer, akkor az ellenfél peel-je szinte semmit nem ér.

Nami

A sellőlányban is megvan minden, ami egy jó supportnak kell. Ott a heal, egy pici sebzés és a hard cc. Ha a bubi talál, akkor bizony nehéz elfutni és az ulti nagyszerűen használható arra, hogy egymásra lehessen építeni a cc-ket. Hogy most csak a második körbe szorult az talán annak köszönhető, hogy nehezebb vele játszani és a célzott képességeit könnyebben lehet kerülgetni.

Bard

Az erdők lényeinek nagy barátja több szempontból is a legjobbak között van. A heal miatt van benne szívósság, a lekötése ugyan célzott, de ha elkap, akkor olyan mintha örökké tartana, a varázslatos utazás egyaránt használható arra, hogy meneküljünk vagy kezdeményezzünk, az ulti pedig egyszerűen beteg. Rendben van, hogy nem egy 'point-and-click' dolog, de a felhasználási lehetőségei szinte végtelenek.

Lulu

Ha a 7.10-es patch-ben nem nerfelték volna le, akkor most az előző tier-ben lenne a helye, de még most is egy szolid választás. Tele van cc-vel és a képességeit mindig az alapján tudja használni, hogy a helyzet mit kíván meg. Lehet vele szurkálni és lehet vele defenzíven is nyomulni, a csapatcsatákban pedig még az ösvény fázisnál is jobban teljesít.

Tier 3

Morgana

Hol van már az az idő, amikor a boszorkány a középső ösvényen keserítette meg az életét az ellenfélnek. Morgana már egy ideje a Lövészek napját teszi tönkre. A snare-je olyan messzire megy, hogy az hihetetlen, ha pedig betalál, akkor még sokáig is tart. Az ultija pedig emellett csak egy kis kellemes kiegészítés. A Black Shield az ösvényben sok bajtól mentheti meg az ADC-t, a csapatcsatákban pedig ki ne szeretné azt rátenni egy agyon feedelt Tryndamere-re.

Karma

Még a nerf előtt Lulu szinte folyamatosan a kispadon csücsült, ezért kellett valaki, aki nagyjából ugyanazt tudta hozni és így jött képbe Karma. A Mantra Q már a játék elejétől kezdve egy veszedelem, a W pedig egy tök jó képesség, ha érkezik a dzsungeles. Emellett persze ott van még a pajzs is, ha ennyi nem lenne elég. A Mantra miatt pedig a csapatcsatákban is igazán fontos szerepe van. 

Braum

Az öreg bajusz valahogy majdnem ugyanolyan, mint Thresh. Időről időre feltűnik az LCS-ben és a solo queue-ban is megvan a helye, de soha nem volt mindent elsöprően népszerű. Pedig ő is tele van cc-vel, ha a passzívot és az ultit nézzük, a felemelt pajzs pedig olyan dolgokat is levéd, amibe simán bele lehet halni.

A mostani meta alapján ezek a legjobb választások, de persze a lista szubjektív, szerintetek ki hiányzik?

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!