Az ESL fontolóra vette a bundázók visszaengedését

Az ESL fontolóra vette a bundázók visszaengedését

Újabb remény az iBuyPower botrány során kitiltott játékosok számára?

Folytatódik az iBuyPower kitiltása körüli hercehurca. Ezúttal Sam "DaZeD" Marine, a kitiltott játékosok egyike tett közzé egy videót, melyben elmondja véleményét a helyzet jelenlegi állásáról.

Miután kitiltották őket 2015-ben bundázásért, Skadoodle kivételével, mindannyian másfelé mentek: swag streamer lett a Cloud9-nál, DaZeD és steel elemzők/kommentátorok lettek, AZK pedig Overwatchozik. A tavalyi év viszonylag csendben telt számukra, hiszen a 2016 januárban közzé tett vizsgálat eredményeképpen a Valve minden eseményéről kitiltották őket. Ezután szép lassan mindenki oda került, ahol most is van.

DaZeD talán a legaktívabb az iBP játékosok közül, rengeteg oktatóvideót tesz közzé és nagy versenyekre hívják meg, mint szakértő. A közösség tagjai pedig egyre többször szólalnak fel értük, mióta az ESL visszaengedte a csalókat az eseményeikre, de őket nem. Aztán még több olajat tett a tűzre az, hogy Skadoodle egészségi állapota miatt swag ugrott be játszani a CS_Summiton, ahol elképesztő formában játszott.

Swag visszatért a profik közé, és egyáltalán nem vallott szégyent!

A bundázásért eltiltott játékos először tért vissza komoly versenyen az elitbe.

Az emberek egyre inkább szeretnék viszontlátni az iBuyPower volt játékosait és ezt a profik is támogatnák. Ezt hallotta meg az ESL is, amikor nemrég leült tárgyalni a játékosokkal a témáról. Ez eljutott DaZeDhez is, hála az ESL egyik magas beosztású alkalmazottjának és Twitter bejegyzésének, melyet az EPL döntő szabadnapján tett közzé:

Szabadnap. Találkozom a játékosokkal, hogy megbeszéljük a csalók/bundázók kitiltását, a versenyek formátumait és a 2018-as szüneteket más egyéb dolgok mellet.

Erre reagált DaZeD videójában, melyben elmondta, hogy "ha az ESL engedné, akkor visszatérnék az aktív játékhoz" és "egészen addig nem vállalok újabb versenyt, mint kommentátor és elemző vagy bármi más hosszútávú projektet, amíg nem tisztázódik a helyzetem és a lehetőségeim".

Ezzel is egyértelművé téve, hogy amint teheti visszatér az aktív játékhoz, aminek sok rajongó örülne, hiszen annak idején az iBuyPower volt a legjobb NA csapat és nagyon közel voltak a nemzetközi áttöréshez is. Éppen ezért a játékosok visszatérése nagy lökést adhat az észak-amerikai CS:GO-nak.

Borítókép: Clickon Esports

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!