Holnap kezdődik az ECS fináléja, itt a verseny menetrendje

Holnap kezdődik az ECS fináléja, itt a verseny menetrendje

A FACEIT saját ligája, az ECS döntője holnap kezdetét veszi Londonban, a SEE Arénában. Mutatjuk a verseny menetrendjét!

Holnap, azaz június 23-án elstartol a FACEIT rendezésében lévő Esports Championship Series (ECS) harmadik szezonjának fináléja. A versenyt Londonban, a SEE Arénában (Wembley) rendezik meg. A torna összdíjazása 660 ezer dollár lesz, ebből 250 ezret a győztes vihet haza.

Egész jól néz ki az ECS playoff mezőnye

A FACEIT saját ligája, az ECS, végéhez közelít, így összeszedtük mit lehet tudni a döntőről.

Hasonlóan az ESL Pro League-hez, itt is régiónként (NA, EU) 10-10 csapat versenyzett online. A szezon végén a legjobb négy helyezett csapat (természetesen régiónként) meghívást kapott a londoni offline fináléra. A versenyre az európából a fnatic, a FaZe, a G2 és az Astralis, az észak-amerikai régióból pedig az SK Gaming, a Cloud9, a Team Liquid és az OpTic Gaming kvalifikálta magát.

A verseny résztvevőit két darab, egyenként négy fős csoportba osztották, ahol Bo1-es meccsen mérkőzhetnek meg egymással. A csoport első két helyezettje továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, ahol a másik csoport egy tagjával játszhat a továbbjutásért. A csoport harmadik helyezettje számára véget ér a verseny, ő az 5-6. hely egyikét foglalja el. A csoport utolsója is kiesik, ő viszont a 7-8. helyezést éri el.

Péntek

A verseny negyed kettőkor kezdődik, ahol az ”A” csoport két tagja, a FaZe Clan és az OpTic Gaming küzd meg egymással. A csoport másik meccse várhatóan 14:30-kor kezdődik, ott az SK Gaming-et és a G2-t láthatjuk játszani, mely biztosan a nap fénypontja lesz! 15:45-kor az utóbbi két meccs győztese fog játszani a csoport első helyéért és az ezzel járó azonnali továbbjutásért.

Öt órakor a ”B” csoport küzdelmei kezdődnek meg a Cloud9 és a fnatic meccsével. 18:15-től a Liquid és az Astralis játszik. 19:30-tól pedig kezdődik az első nap zárómérkőzése, ahol a ”B” csoport egy-egy győzelemmel álló csapat küzd meg a továbbjutásért.

Szombat

A szombatot egy kicsit előbb kezdik, negyed egykor. Az első meccs az ”A” csoport kiesési mérkőzése lesz, itt az ”A” csoport két nyeretlen csapata össze Bo3-ban. Az összecsapást elveszítő csapat a csoport utolsó helyezettjeként kiesik a tornáról. Negyed négykor ugyan erre a mérkőzésre kerül sor a ”B” csoportban, a tét pedig a bennmaradás.

18:15-től az ”A”, 21:15-től a ”B” csoport feljutási meccsét nézhetjük, itt a pénteki ”győztesek meccsét” elveszítő csapat és a bennmaradási meccs győztes csapata között dől el egy Bo3-mas meccsen, hogy ki jut tovább a csoport második helyezettjeként.

Vasárnap

Az utolsó, vasárnapi nap egy órakor kezdődik az első elődöntővel, majd fél ötkor következik a másik elődöntő. Kilenc órakor pedig indulhat az egész szezon nagy döntője, ahol a mezőny két legjobbja csaphat össze a hatalmas pénznyereményekért. Hiszen a győztes 250 ezer dollárral gazdagodik, míg a másodiknak közel fele annyival, 120 ezerrel kell beérnie majd.

Természetesen mi is figyeljük majd a történéseket, így a napi beszámolókért és a legjobb pillanatokért kövessetek minket a hétvégén is!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!