WoT - Az európai top klánok

WoT - Az európai top klánok

Az európai Golden League játékosai szinte kivétel nélkül valamelyik elit klánban vannak, nem véletlenül. De milyenek az erőviszonyok köztük?

Kezdésként szeretném kiemelni a klántagság előnyeit:

  • Részvételi lehetőség a kampányokon, ahol tankjutalom jár a legjobbaknak.
  • Stronghold csaták (kreditszerzés, tankhúzás)
  • Rendszeres bónuszok (plusz kredithozam, megnövelt XP, stb.)
  • Clan Wars meccsek aranyért.
  • Egyéni skill fejlesztésének lehetősége.

Adott tehát, hogy aki gyorsabban akar fejlődni mind egyénileg, mind tankállományban, szüksége lesz egy olyan társaságra, ahol kifejezetten jó játékosokkal játszhat együtt és minél rendszeresebben, illetve mérlegelnie kell: magyar vagy nemzetközi, esetleg más nemzeti klánba szeretne csatlakozni. Választék akad bőven.

Abban jó eséllyel mindenki egyetért, hogy jelenleg a FAME áll mindenki felett, és kihívói is csak részlegesen akadnak. Utánuk azonban többen pályáznak a dobogó megmaradt két fokára, bár egyértelműen sajnos nem lehet meghatározni. Az átlag WN8 ez esetben nem megbízható a rangsor eldöntésében, bár egy képet ad az adott csapatról. Mindenesetre ezt is érdemes megnézni, íme a top 10 (kizárólag WN8 alapján)


A játékosok egyéni tudása és a koordinált vezetőség mellett nagyon fontos az aktivitás, elvégre a lejátszott csaták alapján lehet bármit is szerezni az említett előnyök közül. Szeretném megemlíteni a lengyeleket, akiket bár sokan savaznak, de mindig volt legalább egy klánjuk a top háromban, ez jelenleg az MVPS, ezelőtt pedig a G100 és a 3XR voltak majdnem a legjobbak, arról nem is beszélve, hogy szinte éjjel-nappal van náluk valamilyen klánprogram. Illetve a két cseh csapat, az eSuba és a Gunrunners.AOC goldenbe jutásával egyidőben a cseh CSA-ban is összegyűltek a húzóemberek, tehát most így nézhet ki a dobogó.

ÉS A MAGYAROK?

A magyar communityben a dobogó első két helyét a TRIGG és a USTOP tartja, a harmadik helyért pedig talán az M-B-Z és a F0W versenyeznek. Sajnos a legelitebb kör tagjaira komoly veszélyt szerintem csak a TRIGG rejt, de a USTOP is néhányszor kellemes meglepetést okozott akár a kampányszereplésével, akár a global mapon tartott területeivel.

Hol lehet külsősként megismeri a legjobbakat?

Sajnos a nemzeti klánok nem sokszor beszélnek angolul, így kevesen értik, mi megy náluk, de a FAME-nek van Youtube-csatornája, ahol meglehetősen sok, kifejezetten mulatságos hangulatú videó és élő adások felvételei is megtekinthetőek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.