El vagyunk átkozva nemzetközi LAN-okon

El vagyunk átkozva nemzetközi LAN-okon

Utolsó helyen végzett a magyar csapat Szófiában. Megint a GPlay.

Ahogy az előző szezonban, a belgrádi LAN döntőben, úgy ezúttal is egy bolgár csapat, ráadásul ugyanúgy a GPlay akadályozta meg, hogy magyar döntőse legyen az ESL délkelet-európai bajnokságának. És bár a csapat a mi oldalunkról más volt (akkor myRevenge, most Team Horizon Reapers), a forgatókönyv ugyanaz maradt: egy nagyon jó, szinte végig hazai előnyben játszott meccs végén egy hibát követően egy mozdulatból fordított az ellenfél, majd simán behúzta a második meccset.

Kék oldalon játszott a THR, Jayce - Ivern - Vladimir - Cait - Thresh felállásban, míg a bolgárok Camille - Kha'Zix - Syndra - Twitch - Rakan ötössel léptek a szurdokba. Nem is indulhatott volna jobban a meccs számunkra, hiszen két killt is találtunk mindjárt az első öt percben. A felső ösvényen Marine simán lejátszotta Samanan-t a játék elején, Benji nagyon sokat segített az ösvényeken, főleg Sk1nzornak, aki jól tartotta magát Shripel ellen, egyedül az alsó ösvényen voltak problémák, Joe elég sokszor meghalt Caitlynnel.

Nagyjából 30 percig előnyben játszott a magyar csapat, amikor jött a fordítás: Benjit elkapták a baron pit mellett, de simán ki tudott jönni Qgloof révén, ugyanakkor Marine elhasználta a teleportját az alsó ösvényről, de végül nem ment fel középre, ami végzetesnek bizonyult. A GPlay kihasználta a 4v5-öt és támadott, a vége pedig ACE és baron, egyből egál volt az állás. Innentől pedig csak annyi volt a feladat, hogy a Twitchet megvédjék, de mivel nem nagyon volt olyan hőse a THR-nek, amivel ki tudták volna szedni a kis patkányt, így a csapatharcok már a bolgárok felé billentek. Alig 40 perc alatt vége is lett, kár érte, mert ha az a TP nem jön ki, meglehetett volna a meccs.

A második meccsre szinte fordítva álltak fel a csapatok: a THR megint a kék oldalon játszott és valamiért Benjinek priorizálták a 1st picket Kha'Zix személyében, amire válaszként jött Gragas. Az alsó ösvény most helyet cserélt, nálunk volt a Twitch, csak ezúttal Luluval, míg a másik oldalon Caitlyn volt Thresh-sel. Topon megint Jayce-t hozott Marine, ám ezúttal egy iszonyat tankos Poppy nézett vele farkasszemet, míg Sk1nzor Oriannát választotta Shripel Lucian-jével szemben. Az alsó ösvény azonban megint bizonytalan volt, több szituációban is. Volt egy rossz cserénk is, amikor bementünk az alsó ösvényen és hagytuk a bolgároknak, hogy elhozzák a baron-t, ami végül végzetes döntésnek bizonyult. Hiába volt már kész 2-3 tárgya is Joe-nak, simán ki tudták szedni a csapatharcokban, az ő sebzése nélkül pedig nem tudott már csatát nyerni a THR.

A teljes meccseket itt tudjátok visszanézni (2 óra 51 perctől):

Élő videó megtekintése innen: ESL_LOL – www.twitch.tv

A vége tehát 0-2, majd a bronzmeccsen szintén egy 0-2 a szerb Instinct Esports ellen, ezzel Sk1nzorék a 4. helyen végeztek Szófiában. Ettől függetlenül ez egy nagyon szép eredmény, úgy néz ki, lassan stabilizálódik az, hogy van magyar csapatunk régiós versenyek döntőiben. Bőven van még javítani az ellenfelekhez képest, de jó az irány.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!