WoT - Interjú egy unicum játékossal: Tankelit01

WoT - Interjú egy unicum játékossal: Tankelit01

Interjú sorozatunk második részéhez érkezve Tankelit01 válaszol kérdéseinkre.

Legújabb interjú sorozatunkban a kevésbé ismert, ám kiváló magyar tankászoké a főszerep!

Szia Tankelit! Kezdésként mondanál pár szót magadról?

Tankelit01: Sziasztok! 20 éves vagyok és lassan 6 éve játszom a játékkal. Ezen belül is 2 éve foglalkozom komolyan a játék e-sport részével.

Miért épp a World of Tanks?

Tankelit01: Bátyám mutatta meg a játékot 2011 körül és megtetszett a játék alap témája.

Hogyan jellemeznéd a játékstílusodat?

Tankelit01: A játékstílusom agresszív. Szeretek az akció középpontjába lenni, szeretem irányítani az eseményeket, ezért is megvetek minden olyan tankot amely a passzív játékot kívánja meg, mert azokkal rá vagy utalva a csapatra.


Tankelit01 egy régi csatája az egyik legnépszerűbb magyar videós kommentálásában.

Melyik nemzetet, tankágat és tanktípust kedveled a leginkább és a legkevésbé?

Tankelit01: Mint ahogy említettem szeretem az agresszív játék stílust, ezért azokat a tankokat szeretem amelyekkel ez megvalósítható, tehát a mobilis tankokat preferálom, így a közepes tankokat és a gyors nehezeket, mint pl. BatChat. 25t, E-50M, 113. stb.

A tankvadászok nagy része passzív játékra van tervezve, így azokat nem szeretem néhány kivételtől eltekintve. Szerintem a tüzérek csak rombolják a játékélményt. Egyszerűen nem illenek bele a játékmenetbe még ezekkel az új változtatásokkal sem.

Unicum szemmel visszatekintve mi volt a legnagyobb baklövésed, amit kezdőként elkövettél?

Tankelit01: A játékot én is tomatoként kezdtem. Borzasztóan játszottam, de minél több időt és energiát fektettem bele annál jobb lettem mígnem elértem az egyik célom, hogy unicum játékos legyek.

Mi volt a legemlékezetesebb pillanatod a World of Tanks-ben?

Tankelit01: Amikor a TWB Gaming csapattal sikerült bekerülni a Golden League-be.


Tankelit01 carry.

Szerinted milyen hiányosságai és hibái vannak a játéknak? Ha tehetnéd, mit fejlesztenél vagy javítanál a WoT-on?

Tankelit01: Szerintem a játék egyik legnagyobb hibája amiért soha nem lehet nagy e-sport játék az a +/- 25% RNG, amit még a random csatákban meg is értenék, hogy létezik, de az e-sport meccseken lehet, hogy azon múlik sok ezer dollár, hogy valakinek nem adta be az átlag sebzést a játék, ami valljuk be, igencsak bosszantó .

A másik nagy hiányosság hogy most már egyáltalán nem figyelnek oda a játékegyensúlyra. Valamelyik tankot úgy felerősítik, hogy a semmiből a legtöbbet használt tank lesz (lásd Maus) vagy olyan prém tankokat adnak ki, amik sokkal erősebbek a szintjükön lévő normál tankoknál és tönkre tették a tier 8-as SH-kat (Defender, Chrysler, Patriot) is. Régebben is meg voltak az adott időszak meta tankjai, de nem voltak ennyivel erősebbek a társaiknál.

A harmadik hiba amit fel tudnék sorolni az a már említett arty probléma. Szerintem az új változtatások nem sokat segítettek a tüzérség helyzetén. Lehet, hogy most már nem lőnek ki egy lövéssel, de ha 2 vagy annál több arty vana  csatában, akkor azok folyamatosan kábítás alatt tudnak tartani, ha egy nehéz tankkal játszol egy nyitott pályán és te nem tudsz ellene tenni semmit. Szerintem az egyetlen megoldás az arty-ra az, hogy ki kell őket venni a játékból vagy lecsökkenteni a létszámukat maximum 1 per csatára, mert az arty nem megakadályozza a campelést, hanem inkább arra ösztönöz, hogy ne mozduljál meg, ne játssz agresszívan.

Mit gondolsz a World of Tanks e-sportról?

Tankelit01: Mint ahogy említettem a +/- 25% RNG miatt a játék nem hiszem, hogy valaha is nagy e-sport játék lenne (pedig szerintem lehetne), de az is nagyon sokat segítene a játék e-sport részén, ha a random csaták 7v7 rendszerben lennének, így mindenki tudná élvezni a profi ligákat, mert értenék hogy mit miért csinálnak és ötleteket vehetnének belőle.

Milyen csapatokban játszottál eddig? Mesélnél kicsit az e-sport karrieredről?

Tankelit01: Az e-sport karrierem egy kis csapatban kezdődött (Hajcsatok). Ott megtanultam az alapokat, majd jelentkeztem és felvettek az ember hiányban szenvedő DTQ-ba. Mondhatnám itt kezdtem el foglalkozni komolyan az játék e-sport részével. Itt nagyon sokat tanultam, de az ember hiány miatt kiestünk a Silver League-ből és én új csapat után néztem. Jelentkeztem a TWB Gaming-be, ahova felvettek és velük játszottam le két Silver League és Major League szezont, valamint egy Golden league szezont ahol a 6. helyen végeztünk, de sajnos bent maradni már nem tudtunk. Kisebb nézeteltérések miatt aztán kiléptem a csapatból, és most a UNICA WGL tagjaként játszom.

Mesélnél kicsit az új csapatodról? Miért pont őket választottad?

Tankelit01: A TWB-ből való kilépés után tartottam egy kis szünetet, ami jó is volt, hiszen a szezon közben minden nap 3-4 órát gyakoroltam a csapattal, ami iskola mellett elég fárasztó volt, így már jól esett egy kis pihenés. Kb. 2 hónapja megkerestek a UNICA-ból, hogy lenne-e kedvem játszani a csapatban. Megnéztem kik vannak benne és egészen ígéretes neveket láttam, így úgy döntöttem belépek. Jelenleg velük játszom, trainingezek. Legfőbb célunk bejutni majd a Silver ligába és ott első helyen végezni.

Említetted, hogy WoT-os karriered egy pontján nemzetközi csapatokra váltottál. Mi ennek az oka?

Tankelit01: Miután a DTQ feloszlott körülnéztem a hazai mezőnyben, hogy vannak-e komoly csapatok, akik nem csak hobbi szinten játszanak együtt, de elszomorodva láttam, hogy nincs semmilyen komoly csapat. Azok a játékosok, akikben ott volt a potenciál inkább másra fordították az idejüket, vagy csak nem vették komolyan, nem gyakoroltak, nem készültek és a kudarcok után feloszlottak. Én úgy éreztem akkor, hogy megvan a megfelelő játék-és nyelvtudásom, hogy megálljam a helyem egy nemzetközi csapatban, így jelentkeztem a TWB Gaming be és fel is vettek.

Milyen céljaid vannak még a játékban?

Tankelit01: Egyetlen célom van a játékkal: a játék e-sport részével szeretnék foglalkozni és visszajutni a Golden League-be!

Végül, de nem utolsó sorban mit tanácsolnál a kezdő játékosoknak? Hogyan lehetnek ők is unicumok?

Tankelit01: Mindenki azt tanácsolja, hogy nézz oktató videókat, nézz profi streamereket stb. Igen, ezek sokat tudnak segíteni az elméleti tudásodat ezzel bővítésében, de minek az elméleti tudás, ha nem tudod alkalmazni a gyakorlatban?

Az én tanácsom csak annyi, hogy játssz a játékkal, mert csak úgy lehetsz jobb valamiben, ha folyamatosan csinálod, hibázol és a hibáidból tanulva egyre jobb leszel. Mindig gondold végig mit csinálhattál volna jobban mielőtt még beírod a chatre, hogy "noob team". Személyes meglátásom még az is, hogy ne nagyon használ modokat - vagy csak keveset -, mert csak összezavarnak és a túl sok információ a nem megfelelő döntés irányába vihet el. Az XVM-et én nem ajánlom, mert ha már a csata elején úgy érzed, hogy vesztettél, mert az XVM 30% esélyt ad a nyerésre, akkor valószínűleg el is fogod veszíteni azt a csatát, mert már elkönyvelted magadban, hogy ez egy vesztes csata és nem fogsz küzdeni a győzelemért.

Még több interjú:

Interjú egy unicum játékossal: GosztonyiPro_The_Animal

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.