Soha nem látott VAC  banhullám söpört végig tegnap a Steam-en

Soha nem látott VAC banhullám söpört végig tegnap a Steam-en

A VAC történetének legnagyobb razziája volt július 6-án.

Csütörtök reggel azt írtuk, ünnepnapra ébredtünk, mert a VAC megemberelte magát és 2000 embert kitiltott. Nos, azóta minden idők legnagyobb ban hulláma söpört végig a Steamen, egyetlen nap leforgása alatt 40.000 (!) csalót tiltott ki a rendszer.

Az eddigi rekorder valamivel több, mint 15.000 volt még tavaly októberben, ezt sikerült most közel megtripláznia a Valve-nak. Persze hozzá kell tenni, hogy ez nem csak a CS:GO-ra vonatkozik, a legnépszerűbb, VAC-ot használó játékok a CS:GO, a Dota2 és talán a Team Fortress 2, de itt egy teljes lista arról, hogy mely játékokat támogatja az anti-cheat rendszer.

Folytatódik a VACáció, újabb megahullámban küldték nyaralni a csalókat

A pihenés jó dolog ezt, a VAC is tudja, ezért kicsit bekeményített. Csak tegnap 2000 csaló kapott pihenőt.

Mégis, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy ennek a 40.000 embernek a jelentős többsége CS:GO játékos (volt), akik most remélhetőleg tanulnak a hibájukból. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, a csalás nem megoldás semmilyen játékbeli problémára és rontja az egészséges játékkörnyezetet, ettől függetlenül nagyon szomorú látni, hogy van 40.000 olyan account, amelyet kitiltottak (és mennyi lehet még, amit nem talált meg a VAC).

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!