Nem csak mi vagyunk elégedetlenek a 7.14-el, hanem a profik is

Nem csak mi vagyunk elégedetlenek a 7.14-el, hanem a profik is

Megérkezett a héten a legújabb patch, vagyis a 7.14. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy sok profi játékos elégedetlen vele, sőt egyesek egy viccnek tartják az egészet.

Egész eddig, profi szinten nagyjából megvolt az egyensúly a patch-ekben és mondhatni, helyreállt a rend az idézők szurdokában. Nos ez a 7.14-el könnyen megváltozhat, vagy már meg is változott és sokaknak nem igazán tetszik, pedig Kha'Zix is azt mondta, hogy a változás jó.

Hasznos útmutató a legújabb hőshöz, Kayn-hez

damilosK | 17/07/19 16:06 Egy hete lett elérhető a LoL 137. hőse, Kayn. Azóta nagyon sok játékos próbálgatta, de sokan nem jártak sikerrel ugyanis a win rate-je nem a legjobb. Ezért egy hasznos útmutatóval szeretnénk kicsit segíteni. Vegyük figyelembe azt, hogy ez egy dzsungeles guide, attól függetlenül, hogy akár a felső ösvényen is játszhatjuk.

Elég nagy újdonságokat hozott a 7.14 a játékba, elég csak az új hősre gondolni, vagy a frissített Lethality tárgyakra, vagy éppen Cho'Gath félelmetes apró, ám de annál fontosabb rework-jére. Korábban Doublelift is kifejezte aggályait a patch-el kapcsolatban egy interjúban. Ott azt mondta, hogy olyan, mintha a Riot nem is játszana a játékkal. Szerinte ez a patch eszméletlenül buta lett. Travis szerint, aki az interjút készítette, Doublelift még sosem volt ennyire szókimondó egy patch-et illetően. 

A gond ott van, hogy ezzel nincs egyedül, mármint Doublelift. Több profi játékos is kritikát fogalmazott meg a saját módján, sőt nem csak játékosok, de edzők, elemzők és sokan mások is panaszkodtak akár twitteren, vagy épp twitch-en, streameken. Itt jól látható egyes címeken, hogy kiknek nem tetszik, köztük Bjergsennek sem.

Több mindennel kapcsolatban is vannak kritikák, ezekből néztük meg a legégetőbbeket.

Először a Duskblade, ami már átesett egy hotfix-en, de még így is elég erős. Doublelift erre azt mondta, hogy lényegében mindenki meghal 1-2 másodperc alatt és ez a legbutább verziója a játéknak, amit valaha látott. A hotfix valamit segített rajta, de mint tudjuk, csak az early game-et tették gyengébbé a tárgynál, később ugyanúgy átgázol mindenki a sebzésével. Azt is hozzátette, hogy ha két ember megveszi a tárgyat, képesek valakit úgy eltüntetni, hogy az akár megszólalni is tudjon. Ráadásul a gyengítés is pont azt az időszakot érinti, amikor még nem nagyon van Duskblade-je senkinek. Hiába vesznek vissza a korai szintekből, később ugyanúgy fáj. Ha mindez nem lenne elég, a tárgy értéke miatt eléggé megéri sok metakarakteren, így szinte bárki ki tudja használni.

A következő gond, Cho'Gath. Bemutatkozott már az LCS-ben is Xerxe-nek hála. Erről korábban már írtunk, hogy mitől is ennyire erős Cho'Gath. Lourlo a Liquid-ből egyenesen odáig ment, hogy szerinte permabannolni kell ezt a hőst, annyira erős, főleg a mostani tankos metában. 

Zac már egy korábbi probléma, amit azóta sem igazán tudtak orvosolni, legalábbis a magas ban százaléka a profi meccseken ezt mutatja. 

A másik érdekesség a patch-ben a Bramble West és az ebből készülő Thornmail. Ez nem csak az ADC-k ellen lesz jó, hanem az olyan életerőlopással rendelkező bruiserek ellen, mint Fiora. Őt mondjuk annyira nem sajnáljuk, mivel a late game-ben úgyis azt csinál amit csak akar. Ez azonban a metát is befolyásolhatja, még inkább előtérbe kerülhetnek a frontline tankok és mivel az ADC-k nem sok mindent tudnak kezdeni vele a legtöbb esetben, ki tudja, talán újra előkerül az "ADC" Ziggs az alsó ösvényre.

Az időzítése sem volt a legjobb a patch-nek. Az EU csapatok alig pár napot tudtak rajta gyakorolni mielőtt nekiálltak a meccseknek. Ezt ugye a Riot időzíti, hogy mikor vezeti be, adhatott volna több időt is nekik. Amíg az előző patch van LCS-en, a solo que-ban lehet, hogy aktuális patchen játszanak, de scrimmek és csapatszintű gyakorlások terén nincs értelme az új patch-re váltani. Ez azért is fontos, mert így a Riot is kevesebb infóból tud dolgokat leszűrni, hogy esetleg min kellene még változtatni. 

Sokan visszasírják a 7.13-at, ami hibáival együtt is jobb volt, mint a mostani. Persze az idő és a mostani patch fényében a múlt megszépül, de ettől függetlenül is nem voltak akkor  szembetűnő dolgok, mint mostanság. Nagy volt benne a változatosság a profik szerint és összességében jó élmény volt rajta játszani. Szomorúak, hogy el kellett engedni azt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!