Hogyan ronthatják el a világbajnoki szereplésüket a top csapatok? Mutatjuk!

Hogyan ronthatják el a világbajnoki szereplésüket a top csapatok? Mutatjuk!

Minden csapattal megesett már, hogy mélyrepülésbe kezdett a teljesítményük, most összeszedtük mi kéne ahhoz, hogy a Fnatic, a G2, az H2K és az UOL elrontsa, vagy helyenként megalapozza a világbajnokságra jutás esélyeit.

A Fnatic magabiztosan vezeti jelenleg az A csoportot, őket követi másodikként a G2, míg az H2K fej-fej mellett halad a B csoportban az UOL-lal. Épp ezekért a kis különbségekért nagyon szoros lesz az alapszakasz vége, és minden bizonnyal irgalmatlan try hardok lesznek a rájátszásban.

Ilyen izgalmas meccseket rég láthattunk, igazi clownfiesta-t rendezett az UOL és a FNC

Aioween | 17/07/23 10:38 Mindkét gárda elég jó mutatókkal érkezett a találkozóra, a Fnatic mindössze egy szériát vesztett el és hetet nyert meg, míg az UOL hat kettőre állt. Mindkét csapat előkelő helyet foglal el a saját csoportjában, így érthető, hogy miért is volt ennyire fontos ez a találkozó mindkettejük számára, a presztízsről nem is beszélve.

Fnatic

Az igazat megvallva a Fnaticnak nagyon csúnyán össze kell omlania ahhoz, hogy nehéz helyzetbe kerüljenek. Tegnap nyertek az UOL ellen, de a Misfits és a G2 még várja őket egy-egy szorosnak ígérkező párbajra, továbbá lesz még meccsük az MM és a NiP ellen, de lássuk be, ezeken nagy eséllyel Fnatic győzelem lesz. Amennyiben viszont mégsem, és a hátralévő négy mérkőzésből legalább hármat elveszítenek, közben pedig a Misfits és a G2 mindent tarol, úgy elrabolhatják a csoportelsőséget a Fnatic gardájától. Ha a Fnatic a rájátszás elődöntőjében is kikap, úgy a harmadik vagy a negyedik helyen végezhetnek, ez pedig 70 vagy 40 bajnoki pontot jelent nekik, a másik 50 mellett, amit a tavaszi szakaszért kaptak. Így 120, vagy 90 pont lenne a tarsolyukban. A 120 még csak-csak elég lenne talán, a 90 viszont már biztosan nem. Tehát ahhoz, hogy a Fnatic ne jusson ki a vb-re nagyon csúnya vereség sorozatnak kell elindulnia a részükről.

G2

A G2 jelenleg a második az A csoportban 6-3-al, és még négy mérkőzésük van hátra, a NiP, a Roccat, a Fnatic és a Misfits ellen. Amennyiben a Roccat és a NiP ellen nyernek, de a Fnatic és Misfits ellen kikapnak, úgy 8-5-ben fogják zárni a splitet a harmadik helyet begyűjtve a saját csoportjukban. Ebben a helyzetben a rájátszás negyeddöntőjében vagy az UOL-al, vagy az H2K-vel fognak találkozni, ha pedig ott is kikapnak, akkor ötödik vagy hatodik helyen fogják zárni a nyári szakaszt. Ezzel 20 pont ütné a markukat, ami a tavaszi split első helyéhez hozzáadva összesen 110 pontot jelent. Amennyiben az UOL, a Fnatic és a Misfits eléjük kerül, úgy a G2 a regionális kvalifikációs tornára kényszerül. Ez azért elég csúnya baleset lenne számukra egy olyan tavaszi split után, mint az idei. De ez a cikk a katasztrofális körülményeket hivatott átvenni.

H2K

A H2K-nek koránt sincs egyszerű dolga. Tavasszal az ötödik helyen végeztek a rájátszásban, ami azt jelenti, hogy mindössze 10 bajnoki pontjuk van. Jelenleg viszont egész jól állnak, az UOL-al karöltve vezetik a B csoportot, így pedig talán még nincs veszve minden. Mögöttük nem sokkal van lemaradva a Splyce csapata, az H2K pedig, ha a hátralévő három hét során kikap a Splyce-tól és az UOL-tól is, akkor a negyeddöntőben a G2-val vagy a Misfits-sel néz farkas szemet. A Misfits elleni meccs ígéretesnek tűnik, ám a G2 ellen nehéz dolguk lesz, és ott a vereség ismételten egy ötödik-hatodik helyezést ér. Azonban, ha túlverekszik magukat a negyeddöntőn, akkor az elődöntőben a Fnatic vagy a G2 lesz az ellenfelük. Értelemszerűen akkor lehet a G2, ha a negyeddöntőben a Misfits-et kapják meg. Mindkét csapat komoly ellenfél, ha kikap ellenük az H2K, akkor a bronzéremre hajthat. Ebben a helyzetben viszont muszáj lenne számukra megszerezni a harmadik helyet, mert 80 ponttal jobb esélyeik lehetnek a kvalifikációs tornára.

Unicorns of Love

Az UOL már sokkal jobb helyzetben van, mint az H2K. Ők a tavaszi szakasz során bejutottak a döntőbe, ahonnan végül második helyezéssel távoztak, így nekik jelenleg is van 70 pontjuk. A hátralévő három hétben még 4 mérkőzésük lesz, az MM, a Splyce, a Vitality és az H2K ellen. Amik szorosabb mérkőzésnek tűnnek, az a Splyce és az H2K elleni párbaj. Ha ezen két csapat ellen kikapnak, akkor 8-5-ben fogják zárni a nyári szakaszt, a playoff során pedig hasonló kör vár rájuk, mint az H2K-re ugyanebben a szituációban. Ám ha a négyből legalább három mérkőzést bezsebelnek és az H2K is szív egy kicsit, akkor övék lehet a csoportelsőség, így pedig rögtön az elődöntőig repülnek, ahol jó eséllyel a Fnatic fogja várni őket egy újabb összecsapásra. Ahhoz, hogy drámaian keresztbe tegyenek maguknak, el kéne veszíteniük a csoportelsőséget, és a negyeddöntőből kiesve, az ötödik-hatodik helyen kéne végezniük. Ezzel 90 pontjuk lenne összesen, amivel ha be is jutnak a kvalifikációs tornára, nagyon hosszú küzdelem várna rájuk.

Bárhogy is fog alakulni, izgalmas hetek várnak még az LCS fanokra, és kíváncsian várjuk, hogy kik fognak részt venni az idei világbajnokságon. Vajon mely európai csapatok kapják meg a lehetőséget, hogy letaszítsák a trónról az SKT-t? Bár, amerre az SKT most jelenleg elindult az csöppet sem a vb irány.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.