A Major kvali legnagyobb meglepetése majdnem lecsúszott a versenyről

A Major kvali legnagyobb meglepetése majdnem lecsúszott a versenyről

Úgy néz ki, szerencséje volt az ELEAGUE-nek, hogy csak két csapat nem tudott ott lenni a Majorön.

Az amerikai Majorök mindig kiválóak, sokan szeretik nézni a tengerentúlon is a CS-t (még ha játszani egyre kevesebben is játsszák arrafelé), a helyszín miatt pedig talán még a dél-amerikai rajongók is el tudnak jönni megnézni kedvenc csapataikat. Az egyetlen probléma ezzel, hogy az időzítés most nem volt a legjobb, hiszen az amerikai vízumszerzés kicsit bonyolultabbá vált az elmúlt félévben, ezért nem volt nagy meglepetés, hogy pár olyan játékos biztosan lesz, aki nem kap majd vízumot és ezért nem tud eljönni a Majorre. Ez nyilván katasztrofális érzés lehet a játékosnak, de az egész csapatnak is, hiszen a szabály szerint nem lehet cserélni, így csak az edzővel lehetne lejátszani a meccseket, aminek valljuk be, túl sok értelme nincs. Ebbe belebukott a TyLoo, később pedig a 100 Thieves is.

Közbeszólt Amerika: Egy legendával kevesebb lesz a Majorön

A matrica árak percek alatt az egekben voltak, gyorsan ki is vették őket.

De rendesen izzadhatott a Vega Squadron menedzsere is, aki nemrég arról beszélt, hogy a verseny előtt mindössze két nappal kapták meg a vízumokat úgy, hogy egyébként nem is nagyon számítottak rá.

Milyen volt a felkészülés a Majorre?

"Elég nehéz volt. Két nappal a repülés előtt kaptuk meg az útleveleket. Majdnem lemaradtunk arról a versenyről, ahol elég simán mentünk tovább. Boldog vagyok, de mellette szóhoz sem jutok. Nagyon fájt volna mindenkinek, ha nem tudunk itt lenni. Ahogy megkaptuk az útleveleket, tudtam, hogy végünk van, két napunk volt gyakorolni, a srácok pedig nem CS-ztek december óta. 30 órát játszottak a két nap alatt."

De már az igénylés sem ment zökkenőmentesen, nem hogy az elfogadás:

"...Itt egy másik vicces történet. A csapat négy tagjának Kijevben kellett intézniük az útlevelüket, amit el is fogadtak. Ilyenkor oda kell adnunk a vízumokat és azokat visszakapjuk pár nappal később. De ez sem ment simán, a négyből csak három került vissza, nem adták oda mindegyiket. Így mindenkinek vissza kellett repülnie Moszkvába, és ott kellett várniuk az útlevélre, egészen abszurd."

Így tehát a Vega Squadron szereplése is csak egy hajszálon múlott, de végül történelmet írtak, hiszen elverték a FaZe-t, és a G2-t is csak egy elrontott force elleni védekezés mentette meg, így végül simán, 3-1-el továbbmentek a top16-ba. A "nagyok között" először a North-szal kell megküzdeniük, ám ezúttal dupla annyi felkészülési idejük van, hiszen a kvalik után négy nappal indul a főverseny. Kíváncsian várjuk, ennyi felkészüléssel meddig mennek majd.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Cover,kép: Hltv.org

Kövess Minket!