Közbeszólt Amerika: Egy legendával kevesebb lesz a Majorön

Közbeszólt Amerika: Egy legendával kevesebb lesz a Majorön

A matrica árak percek alatt az egekben voltak, gyorsan ki is vették őket.

Nem kevés dráma övezi az idei ELEAGUE Atlanta-Boston Majort: az elmúlt napok attól voltak hangosak, hogy a szervezők megvágták a kommentátori büdzséket és csökkentették a stáb létszámát, azt megelőzően pedig a kínai Tyloo csapata lépett vissza a részvételtől, melynek fő katalizátora BnTeT vízumproblémája volt, így az utolsó pillanatban a Flash Gaming ugrott be a helyükre.

Ha ennyi pedig nem lenne elég a szervezőknek, most újabb vízumprobléma ütötte fel a fejét, ezúttal azonban már egy Legenda státuszú csapat, a korábbi Immortals játékosok (most 100 Thieves) esett áldozatul az amerikai kormány bevándorláspolitikájának: nem vehetnek részt a versenyen a Teles-fivérek!

A matrica árak persze egyből az egekbe szöktek, pár perc alatt felugrott 121 dollárra a fóliás matrica, de ezúttal gyorsan reagált a Valve, egy gyors frissítéssel azonnal kivették a 100T matricákat a boltból. A 100 Thieves (ex-Immortals) kiesésével 7 csapatra szűkült a Legendák mezőnye, így az ELEAGUE szervezőinek még azt is ki kell találniuk, hogy alakítják majd ki a végleges, 16-os mezőnyt. Ha tippelnünk kéne, a mostani Challenger szakaszból nyolc helyett kilenc csapat megy majd tovább.

Ez már a sokadik eset, hogy az amerikai kormány bevándorláspolitikája miatt játékosok, sőt egész csapatok kényszerülnek versenyeket kihagyni. Az elmúlt években egyre inkább Amerika központúvá vált a gigászi e-sport bajnokságok szervezése, de ezek a példák komoly gondolkodásra késztetik mind a játékosokat, mind a szervezőket, hogy valóban érdemes-e mostanában az USA-ban nemzetközi versenyt szervezni. Néhányan –mint pl. a Dota2-es TI– már Kanadával szemez (igaz, ott Aréna felújítás is van a dologban, de nem lennénk meglepve, ha a migrációs törvények is közbejátszottak volna a döntésben), így lehet, hogy szép lassan kihátrálnak majd a szervezők az USA-ból.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Borítókép: HLTV

Kövess Minket!