Az ESL kibővítette a nevezési határidőt, akár az új mouzt is láthatjuk Kölnben?

Az ESL kibővítette a nevezési határidőt, akár az új mouzt is láthatjuk Kölnben?

Pénzbírság fejében még holnapig cserélhetnek játékost a csapatok.

Az ESL One Kölnre utazó csapatok lehetőséget kaptak arra, hogy változtassanak a felállásukon július 28-ig – írja a Dust2.us. Azonban, ha valaki cserél, akkor egy ismeretlen összegű büntetést kötelesek kifizetni a szervezőknek érte.

Az ESL One versenyek hivatalos szabálykönyve alapján minden torna kezdete előtt 14 nappal kötelesek bejelenteni a csapatok felállásaikat, vagyis 19-én volt a határidő ezúttal. Erről pontosabb információt a 2.12.1.3-as bekezdésben található. A mostani kölni torna előtt azonban kicsit másképp fest a helyzet. A FaZe és a Cloud9 kezdője négy-négy játékosból áll jelenleg, míg a mousesports le szeretné cserélni Martin "STYKO" Styket Janusz "Snax" Pogorzelskire. Ez az instabilitás és a szűkös időkeret pedig nem teszi lehetővé mindannyiuknak, hogy a lehető legjobb csapatot állítsák ki versenyezni.

Korábbi riportunkban is olvasható, hogy a Cloud9 valószínűleg Óscar "mixwell" Cañellas-szal jelenik meg Kölnben. Az új határidőnek köszönhetően pedig az a hír járja, hogy más lehetőségeket is mérlegelnek még. Ha mégis mixwellre esik a választás, úgy egy év után ismét együtt játszhat két régi OpTic-os társával, Tarik "tarik" Celikkel és Will "RUSH" Wierzbával. Ha a Cloud9 mást választ, úgy idén a második büntetésüket kaphatják meg az ESL-től. Korábban pénzbírsággal sújtották őket (Kölnben levonják a nyereményükből), mert visszamondták az ESL One New York meghívót, és inkább a BLAST Pro Isztambulra mennek el.

Snaxra pályázik a mouz, nagy eséllyel átigazol

A lengyel játékos STYKO helyét veheti át a kezdőben DeKay információi szerint.

A mousesports eredetileg Jordan "n0thing" Gilbertet használta volna Kölnben, mint beugró STYKO helyén. A DBLTAP riportere, DeKay viszont arról számolt be tegnap, hogy a német szervezet hamarosan leigazolja Snaxet Styko helyére. Az új határidő pedig azt eredményezheti, hogy n0thing helyett a lengyel játékossal versenyezhetnek az egerek, persze a büntetés ellenében.

Ami a FaZe-t illeti, jelenleg nem tudni, hogy kivel játszanak majd. Valószínűleg továbbra is Jørgen "cromen" Robertsen marad a beugrójuk, amíg Olof "olofmeister" Kajbjer vissza nem tér a kezdőbe, –így ők elkerülhetik a bírságot. Kivéve, ha mégis leigazolnak egy új játékost, aki nem cromen. Ez azonban vagy az évszázad meglepetése lenne, –bár valószínűleg nem fog megtörténni, hiszen a Nathan "NBK" Schmittről szóló pletyka óta mást nem hoztak szóba a szervezettel–, és vészesen közeleg a határidő is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!