A prémium lőszer revízió részletei!

A prémium lőszer revízió részletei!

A WG Festen bejelentett lőszer újraegyensúlyozás eddig fel nem fedett részletei.

A WG Festen rengeteg mindent jelentettek be, de a játékosokat a tüzérségen és a japán nehéz tankokon kívül láthatóan a prémium lőszer újradolgozása foglalkoztatja leginkább. A prémium lőszer 2019-ben ténylegesen megszűnik, és helyét a speciális lőszer veszi át. Cikkünkben erről, –és néhány egyéb információról számolunk be nektek.

Kérdezz-felelek

Mi fog történni a normál APCR és prémium HEAT lövedéket használó tankokkal? (Például tier X-es közepes tankok.)

Az APCR lövedéket AP-ra cserélik, de megtartják az APCR lövedékek sebességét, tehát egy gyorsabb AP lövedéket kapunk jobb normalizációval. A HEAT lövedék csökkentett sebzéssel megmarad.

Mi fog történni a repeszrombolót használó tankokkal? (Mint a Type 4 és Type 5 Heavy.)

A prémium repeszrombolót egy kisebb sebzésű, de magasabb átütésűre tervezzük lecserélni. (Kezdésként 750 sebzést és 193 átütést adunk neki.) A normál lövedék sebzését pedig 1.100-ról 900-ra csökkentjük.

Mi fog történni azokkal a tankokkal, amiknek a normál és a prémium lövedéke is AP?

A prémium lőszerét APCR-re cseréljük.

A prémium tankok prémium lövedékét is megváltoztatjátok? Ha igen, akkor ez azokra is érvényes lesz, amiket már eladtatok?

Igen, ez a változtatás minden tankra vonatkozik. Mindazonáltal ezt nem nevezhetjük egy elszeparált prémium tank nerfnek. Mivel minden tanknál megtörténik ugyanez a változtatás, ezért a paraméterek minden harckocsinál egyenlően változnak majd.

Nem fognak emiatt különösen erőssé válni a szupernehéz harckocsik?

A szupernehéz tankok egyáltalán nem túl erősek jelenleg -bár igaz, hogy ezzel a túlélési képességeik javulni fognak-, de a változtatásokkal sem válnak túl erőssé. Továbbá nem tervezzük, hogy több gyenge pontot adjunk nekik, mivel a lövedékek átütése változatlan marad. Végül, de nem utolsó sorban gyengíteni fogjuk a japán Type 4 és Type 5 Heavy harckocsit.

Miért nem korlátozzátok a bevihető lőszer mennyiséget? 

  1. Szeretnénk, ha az újítások a játékmenetben jelentkeznének, és nem azon kívül.
  2. Emiatt a prémium lövedékek sebzését csökkentjük le, és nem a számukat korlátozzuk.
  3. Nem akarjuk meghatározni, hogy egy-egy jármű hány lőszert vihessen magával, mert ez egyéni döntés. Van, amikor 4-5 prémium lőszer is elég, máskor sokkal többet kell felhasználni, -mindez a csatában lévő jól páncélozott egységek számától függ.
  4. El szeretnénk kerülni az olyan szituációkat, amikor egy játékos nem a saját hibájából, hanem az általunk bevezetett mesterséges korlátozás fogy ki idő előtt a speciális lőszerből.

A prémium lőszer újraegyensúlyozásának ezek természetesen még csak a nagy vonalakban vázolt tervei, és bár a Wargaming külön nem tájékoztatott bennünket arról, hogy az átlag játékosok milyen módon próbálhatják majd ki az új rendszert, de vélhetően a tüzérségi mechanika módosításához hasonlóan először a sandbox, majd később a teszt szerveren nyílik lehetőségünk erre.

Van olyan tank, aminél még kíváncsi lennél a tervezett módosításokra? Idáig szimpatikusak a tervezett változtatások?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.