20 ezer kitiltást és 90 ezer figyelmeztetést küldött ki a FACEIT a Minerva használata óta

20 ezer kitiltást és 90 ezer figyelmeztetést küldött ki a FACEIT a Minerva használata óta

A toxic viselkedésért figyelmeztet és oszt ki bannokat a Minerva a FACEIT-en.

Hat hete működik fű alatt a FACEIT új MI-je a Minerva. Az előző hónapban még egyértelműen tesztelés alatt állt, Október végén már hivatalosan is bejelentették és egyelőre úgy tűnik, hogy nem csak gyorsa, de keményen is dolgozik. A Minerva elnevezésű bot azért felel, hogy átnézze a FACEIT játékosok összes meccseinek írásos chatjét, ahonnan kiszűrheti azokat a játékosokat, akik toxikusságról tettek tanúbizonyságot. A Google Clouddal és Jigsaw-val együtt fejlesztett program az első hat hétben összesen 7 millió üzenetet jelzett sértőnek, az elmúlt hetekben pedig kiosztott 90 ezer figyelmeztetést és 20 ezer kitiltást a súlyosabb eseteknek.

A gépi tanulással működő Minerva a sértő üzenetek mellett a spamre is figyel. Ekkor eldönti, hogy figyelmeztetéssel vagy kitiltással sújtsa az adott személyt, akikre többször is bejelez a rendszer jóval nagyobb büntetést kaphatnak. Augusztus óta 20%-kal csökkent a sértő szövegek mennyisége, emellett pedig 8%-kal kevesebben voltak toxikusak társaikkal.

Mindez azért is hatalmas dolog, mert az MI-nek még rengeteg ideje van tanulni és ezek csak az első lépések az életében. A játékon belüli chat moderálása igazából csak egy teszt, hisz ez a legegyszerűbb feladat, amit az MI el tud végezni. A későbbiekben akár csalásokat és egyéb apróságokat is megfoghat a Minerva. Emellett az a tervük, hogy akár valós időben is kitiltásokkal jutalmazzák a sértő üzeneteket. Elmondásuk szerint a következő hetekben még többet tudhatunk meg egy új rendszerről, ami arra hivatott, hogy a Minervát támogassa.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!