Kirúgtak két rendőrt, akik a rablók helyett Snorlaxet kapták el

Kirúgtak két rendőrt, akik a rablók helyett Snorlaxet kapták el

Ők komolyan vették, hogy "szerezd meg hát mind".

A 2016-os Pokemon Go óta sok AR játékot láttunk már, de egyik sem tudta annyira hatalmába keríteni a világot, mint a zsebszörnyeket hajkurászós verzió. Immár hatodik éve, hogy a Pokemon Go emberek millióinak jelent kikapcsolódást, néha talán túl sok embernek is. Annak a két rendőrnek például határozottan nem kellett volna ezzel játszania, akik emiatt elveszítették a munkájukat. Kétségtelenül vidám perceket okoztak most a világnak, de lehet, hogy a kötelességük maradéktalan ellátása mégiscsak kifizetődőbb lett volna.

Az eset még 2017-ben történt a Los Angeles-i Rendőrség berkein belül, de csak most került nyilvánosságra. Mindketten elveszítették állásukat, miután a bíróság számára bebizonyosodott, hogy a rendőrök figyelmen kívül hagytak egy rablásról kapott bejelentést, helyette Pokemon Go-t játszottak és Snorlaxet kergették.

Pechükre mindent felvett a rendőrautóba szerelt kamera, sőt, a központ is hallotta őket rádión, ahogy éppen egymást figyelmeztetik, hogy "Hé, ott egy Snorlax". Jó 20 perces felvételt készült a kocsikázó és az autóból játszó rendőrökről, akik egy rablásról szóló bejelentést is figyelmen kívül hagytak a pokémonok miatt. Próbálták magukat kimagyarázni, amivel nem kevés vidámságot csempésztek az őket hallgatók életébe. Elmondásuk szerint nem a Pokemon Go-val játszottak, csak "egy pokémon követő alkalmazást használtak" és nem pokémonokra vadásztak, csupán azok "képeit gyűjtötték össze".

A két rendőrt kirúgták és bár fellebeztek, a bíróság elutasította azt, valamint kimondta, hogy soha többé nem kaphatják vissza régi munkájukat. A sztori akkor lenne igazán kerek, ha kiderülne, hogy végül Snorlaxet is a rabló kapta el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

borítókép: fashionablehub.in

Kövess Minket!