LEC: Félidőhöz érkezett az alapszakasz, ők voltak a legjobbak az elmúlt hetekben

LEC: Félidőhöz érkezett az alapszakasz, ők voltak a legjobbak az elmúlt hetekben

Ezen a  héten indulnak a visszavágók, avagy egyre közelednek az LEC 2022-es nyári alapszakaszának legizgalmasabb hétvégéi.

Az utóbbi évek legizgalmasabb LEC-szezonját kapták meg a rajongók idén nyáron, amely tényleg kiszámíthatatlan eredményeket tartogat minden mérkőzésnapon. Az SK és a BDS legyőzte a G2-t, az Astralis Vizicsacsival megerősödve több győzelmet szerzett nyolc meccsen, mint az egész tavaszi alapszakaszban, a Misfits Gaming 0-4-gyel kezdett, hogy utána öt győzelmet zsebeljen be egyhuzamban. A statisztikák alapján a Rogue a legerősebb és legstabilabb együttes, de tényleg az ő játékosaik uralják az egyes kategóriákat? Az alábbiakban azokat az idézőket találjátok meg, akik valamelyik mutatóban mindenki fölé nőttek az elmúlt hetek küzdelmei alapján.

A KDA-király még mindig Upset

Annak ellenére rendelkezik a legjobb "kill-death-assist" mutatóval a Fnatic lövésze, hogy maga a csapat nem teljesít igazán jól. Az elmúlt héten két elkerülhető vereséget szenvedtek el, de a mutatott teljesítmény alapján mindkét zakó teljesen megérdemelt volt. A "szupercsapat" egyelőre még keresi az identitását a 12.10-es patch utáni új metában.

A felső ösvény Oroszlánja, Armut

Egészen elképesztő, hogy mekkora javuláson ment keresztül a tavaszi és a nyári szezon között a MAD Lions. Nisqy érkezése óta szárnyal a csapat, jelenleg a tabella második helyén tartózkodnak mindössze három begyűjtött, abból kettő könnyedén elkerülhető vereséggel. Armut 813 aranyelőnyt alakít ki a 15. percre, amellyel vezeti ezt a kategóriát. Stabil, megbízható és tudatosan felépített játékot láthattok minden meccsen a török topostól.

A mindent elsöprő sebzés császárai, Humanoid és Carzzy

Mindkét játékos 750 sebzést oszt ki percenként, amellyel a megosztott első helyen olvashatják a nevüket ezen a listán. A Fnatic gyengélkedéséről már volt szó, de Humanoidra összességében nem lehet panasz. Ösvényen nagyon stabil, a csapatharcokban igyekszik betölteni a legfőbb carrynek járó szerepkört. Carzzy hasonló mérlegű csapatban szórja a damot, azonban az ő mutatói annyira nem meggyőzőek. Főleg a skálázódásban jeleskedik, de ösvényfázisban akadnak problémái a túléléssel.

A csapat érdekei mindenek előtt, Malrang ugyanazt mutatja, mint tavasszal

Sorozatban hét összecsapáson döntötte le az ellenfél Nexusát a Rogue, amely feltámadás nem igazán volt benne a levegőben az első két meccsnap után. A sorokat sikerült rendezni az elmúlt három szezon legjobb Bo1-es európai együttesének, az ellenállás felesleges, mert Malrang vezetésével a csapat átgázol bárkin. A koreai dzsungeles hiába marad le az első 15 percben farmolás tekintetében, a gyilkosságok 82,6%-ában részt vesz a korai szakaszban. Egy igazi csapatjátékosról van szó, aki a saját érdekeit alárendeli a társaiénak.

Az LEC pénteken folytatódik, az Idézők szurdokában visszavághat Vizicsacsi és az Astralis a G2 Esports együttesének. CaPsék kifejezetten rossz formában vannak, négy meccset buktak zsinórban. A magyar streamen mehet majd a #csacsicarry!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapat lesz a nyári alapszakasz bajnoka?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.