MAD Lions Mac: Nagyon szórakoztató az új formátum a nézők számára

MAD Lions Mac: Nagyon szórakoztató az új formátum a nézők számára

A szakember pozitívan nyilatkozott a változtatásokról.

A Riot Games e-sportokért felelős csapata úgy döntött néhány nappal ezelőtt, hogy itt az ideje kicsit felrázni a Bo3-as párharcokat. Az LDL-ben, avagy a kínai másodosztályban bevezették a "Fearless Call" névre keresztelt formátumot, amely elhozhatja a kompetitív League of Legends új korszakát. Erről a változtatásról is kérdezték Macet, a MAD Lions LEC-csapat vezetőedzőjét.

Mi a véleményed az új formátumból? Szerinted annyira sikeres lesz majd ez a projekt, hogy átvehetik majd a nagyobb ligák is?

„Azt gondolom, hogy a nézők számára nagyon szórakoztató lesz. Mindenképpen időt kell szánni a tesztelésére a kompetitív környezetben. Nézni mindenképp jó lesz majd. Olyan módon állít kihívásokat a játékosok elé, amelyre eddig még nem volt példa. Érvelhetsz amellett, hogy ez egy jó dolog, mert rákényszeríti a játékosokat az alkalmazkodásra, de érvelhetsz amellett is, hogy ez egy rossz dolog.

Úgy vélem, hogy a League of Legends önmagában hatalmas alkalmazkodókészséget igényel, mivel kéthetente érkeznek a frissítések, igaz? Új patchen játszunk, amelyben hirtelen rengeteg változás érkezik a LoL-ba. A frissítések egyre és egyre fontosabbak, ugyanis még 2020-ban általánosságban kisebb patcheket kaptunk, kevesebb hősváltoztatással. De pont emiatt gondolom azt, hogy a játékosokra óriási teherként nehezedik az, hogy alkalmazkodjanak. Ha egy profi játékos vagy, akkor legalább 5-6 karakterrel kell olyan szinten teljesítened, hogy megálld a helyed a színpadon. Ez bizony befektetett időt igényel.

Ha kevesebb választási lehetőséged van, akkor még nagyobb a kihívás, hogy a "pocket pickek" működjenek, főleg ilyen rövid frissítési ciklusok mellett. Teljesen más módon helyez ez akadályokat a játékosok elé. Nem tudom, hogy ez most jó, vagy épp rossz. Szerintem jelenleg is zajlik arról a vita, hogy ez kiégésekhez vezethet, mivel szó szerint 10 hőst kell gyakorolnia folyamatosan a profiknak. Így lesz akkora a hősmedence, hogy az ellenválasztások minden szituációban előhúzhatóak. Egy olyan világban, ahol ez a rendszer válik alapértelmezetté, kötelező neked azokat a játékosokat választani, akik sokoldalúak. Ha ezt adaptálják majd a ligákban, akkor a kompetitív ökoszisztéma elképesztő mértékben változik majd meg.”

A Mackel készült interjú további részeit itt elolvashatjátok angolul. Az LEC-ben az Oroszlánokra a mostani hétvégén a felemás teljesítményt nyújtó Team Vitality és a hamvaiból feltámadó SK Gaming vár.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a MAD Lions behúzza az alapszakaszt?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.