hampus: „Aleksib egy remek IGL, nem értem, miért nem kellett a G2-nak”

hampus: „Aleksib egy remek IGL, nem értem, miért nem kellett a G2-nak”

Egy nagyon jól sikerült RMR után dícsérte a NIP korábbi irányítója az utódját.

A NIP csapata az IEM Rio Major legend spotjainak egyikével térhetett nyugovóra tegnap este Máltán, miután egy Bo3 szériában megverték a Cloud9-t. Az eredmény olyan értelemben meglepő, hogy ez volt Aleksib leigazolása óta a csapat harmadik hivatalos meccse, de még éppen azt is meg tudjuk számolni egy kezünkön, hogy REZ mióta AWP-zik teljes állásban. Sokan abban is kételkedtek, hogy mi lesz hampus dolga, ha nem irányít?

A nindzsák korábbi irányítója úgy látja, hogy a saját szerepcseréje felszabadította őt és az, amit most csinál, az a szerep való neki igazán. Továbbá nem győzte kiemelni, hogy az új finn IGL-jük nagyon jól teszi a dolgát. Még a G2-nak is odaszúrt kicsit Aleksib dícsérése közben a HLTV-nek adott interjú során.

Milyen, hogy nem kell irányítania?

„Szuper jó. Természetesen IGL akarok lenni, de közben nem is akarok IGL lenni, ha ennek egyáltalán van értelme. Emlékszem, amikor Ex6TenZzel játszottam a GamerLegionben például, akkor szuper jó volt, hogy csak ott ültem, tartottam a pozíciómat, információt szereztem, aztán szólt, hogy kettő B-n van, itt vannak B-n, én pedig mentem és lelőttem őket.

Nagyon könnyű szerintem nem IGL-nek lenni és a mostani szerepemet csinálni. Nem kell túl sokat kockáztatnom, sosem én megyek be elsőként, szóval tudom hol vannak, amikor kijövök. Ha tudom hol vannak, akkor könnyű lelőni őket, de persze néha én megyek először, ha muszáj. Remek érzés, hogy nem kell mindenki helyett gondolkodnom, csak magammal foglalkozom és egyelőre azt mondanám, működik.”

Milyen Aleksibbel játszani?

„Eddig jó. Nem ismertem őt korábban, csak köszöntem neki a versenyeken és igazából nem is nagyon beszélgettünk egymással, de állandóan játszottam ellene. Még korábban a tier 2-ben is, amikor a HAVU-ban volt én pedig a Passionsben, a Red Reserve-ben, ilyen helyeken, szóval ismertem őt már nagyon régóta játékosként és tudom, hogy jó, játszottam ellene. Annyira okos és olyan rendszert hoz, amire szerintem szükségünk van. És igen, egyszerűen egy remek IGL, nem értem, miért nem kellett a G2-nak.”

Aleksib irányítása vagy a saját képességei miatt játszik jól?

„Szerintem inkább a saját képességeim miatt, hogy őszinte legyek. A szívem mélyén úgy gondolom, én nem vagyok teljesen IGL, inkább ez a másodlagos irányító, lurker szerep való nekem, ez a kis szabadság, hogy azt csinálok, amit akarok, a kör közepén hívok valamit, ilyenek. Szeretném, ha ez a mostani lenne a szerepem, és igen, a Major-győzelem a célom [mondja nevetve].”

Kövessétek élőben, magyar nyelven az IEM Road to Rio európai RMR-jait az Esport1TV Twitch csatornáján, valamint az Esport1.hu beépített pontgyűjtő felületén!

Borítókép: HLTV/theMAKKU
OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!