Az 5+1 legjobban várt videójáték 2023-ban - TZeus listája

Az 5+1 legjobban várt videójáték 2023-ban - TZeus listája

Rég voltam ilyen izgatott egy új esztendő kezdete előtt, hiszen több műfajban is ígéretes alkotások jönnek PC-re.

Nincs könnyű a dolgom, mert van jó pár olyan cím – még a listában is akad –, melynek nincs fix megjelenési dátuma (Elvileg 2023-ban érkeznek: Silent Hill: Ascension, Transformers: Reactivate, Avatar: Frontiers of Pandora). Ebből a szempontból pedig nehéz igazán felszállni a hype vonatra, hiszen több esetben is megtörtént már, hogy az utolsó pillanatokban csúsztatták el az adott cím premierjét. Mindenesetre az elmúlt év is csodás volt, jó pár stílusban alkottak a fejlesztők. Az egyik ilyen volt az XCOM-ot fejlesztő Firaxis új üdvöskéje, a Marvel's Midnight Suns is, ami egy fantasztikus taktikai szerepjáték, hogy csak egyet említsek meg. Most pedig jöjjön egy 5+1-es lista, ami számomra a legjobban várt játékokat tartalmazza, és bizony rögtön látható, hogy ezek többsége, ha minden jól megy, az év első harmadában meg is jelenik, ami remek hír.

Resident Evil 4 remake

Nem tartozom az ős Resident Evil játékosok közé, mivel nem játszottam a klasszikus első részekkel és leginkább a Resident Evil 2 remake kapcsán ismerkedtem meg jobban a franchise-zal. Viszont a második és harmadik epizód felújítása szerintem pompásan sikerült és rögtön beszippantott. Sok-sok kellemes órát okozott, már csak azért is, mert jól ötvözte az akció és horror elemeket. Aztán a Village feltette az i-re a pontot, elképesztő hangulatot teremtettek a fejlesztők az európai kis faluban letelepedő Ethan Winters újabb kalandjával. Jól állt megint a játéknak az FPS mód is, így nem is kérdés, hogy baromira megörültem, amikor bejelentették a negyedik rész remake változatát. A sztorit viszont több helyen is módosítják, így még nem tudni ez milyen hatással lesz a rajongókra, hiszen jól, de akár rosszul is elsülhet. Az egyik legnagyobb pozitívum pedig, hogy mozgás közben is lehet lövöldözni, illetve bizonyos mértékig ki lehet majd térni az ellenfél támadásai elől.

Megjelenési dátum: 2023. március 24.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Nagyon megosztó számomra ez a cím és ezért vált igazán izgalmassá. Az első Suicide Squad film pocsék volt, de a második probálkozás első kétharmada már egész szórakoztató volt, bár jó filmnek ez sem nevezhető. Aztán ott van a Marvel Avengers, ami hamar megbukott, míg a Guardian of the Galaxy a maga nemében ritka kellemes alkotás. Éppen ezért az eddigi trailerekből nem lehet leszűrni, hogy maga a játékmenet/mechanika és a sztori milyen erős lesz. A grafika és az atmoszféra elég erősnek tűnik, így nagyon várom, hogy kipróbálhassam, még akkor is, ha végül fintorgok majd az együgyűsége miatt. A Batmanes csavar pedig felcsigázta a fantáziámat...

Megjelenési dátum: 2023.

Star Wars Jedi: Survivor

Hogy mennyit ér egy pazarul elkészített videójáték? Nagyjából annyit, hogy én a Star Wars világától olyan messze állok, mint Makó Jeruzsálemtől. Ennek ellenére a Fallen Order egy pillanat alatt beszippantott, egyrészt azért, mert a kitalált főhős, Cal Kestis roppant szimpatikus karakter, illetve a soulslike elemekkel ellátott játékmenet nagyszerű harcokat hoz magával. Az egyes bolygók pedig lélegzetelállítóak, ráadásul kellően változatosak, tényleg olyan érzésem volt, mintha az univerzum különböző pontjaira utaztam volna. Az pedig külön piros pont, hogy Cal egy kezdő Jediből (amit az elején még nem is tud magáról) a végére egy valódi és kiforrott lovag lesz, amit nagyszerűen mutat be a Fallen Order. Emellett Cameron Monaghan a Gothamben nyújtott alakításért (ő volt Jerome Valeska, aki egy az egyben Jokerre épült) az egyik kedvencem, jó volt őt látni tehát újra egy teljesen másik karakter bőrébe bújva, még ha most ezt csak virtuálisan is tette meg. BD-1 pedig az egyik legfainabb kis droid, akit valaha megalkottak.

Megjelenési dátum: 2023. március 15.

Dead Space remake

Nem vagyok igazán a horror műfaj rajongója, de vannak olyan játékok, amikre azt mondják, hogy nem érdemes kihagyni. A 2008-as játék 86 pontot kapott Metascore-on a kritikusoktól, míg a felhasználók 8.6 pontra értékelték. Rengetegen imádták és az első képsorokból úgy tűnik a remake verziójára nagyon megéri várni. Az Alien Isolation után pedig tárt karokkal várok egy fenomenális hangulatú horror játékot, így már rég bevéstem magamnak a naptárba, a megjelenési dátumát.

Megjelenési dátum: 2023. január 27.

Like a Dragon: Ishin!

Az egyik legkellemesebb meglepetést a Judgment és a Lost Judgment szolgáltatta nekem, és hálás vagyok a sorsnak, hogy volt szerencsém kipróbálni mindkét címet. Ugyanis az történt, hogy annyira beszippantott és olyan szinten megszerettem őket, hogy a még kiforrottabb játékélmény miatt japán szinkronnal toltam ki mind a két epizódot. A bunyók, a történet, a karakterek, a játékmechanika, az apró-cseprő dolgok, amit meg lehet tenni a játékban és amilyen aprólékosan kidolgozták az egész programot, tényleg lehengerlő volt Takayuki Yagami nyomozása, pláne, hogy időközben kiderül, egy összeesküvés kellős közepébe csöppenünk mindkét esetben. Az Ishin azért lehet különleges, mert valódi időutazást tehetnék a szamurájok világában és a modern bunyók után elképesztően kíváncsi vagyok milyen érzés lesz kaszabolni a feudális Japánban. A bemutató alapján nem lesz híján a brutalitásnak az új rész:

Megjelenési dátum: 2023. febr. 21.

+1 Dead Island 2

Semennyire nem érdekelt ez a játék és az első résszel sem játszottam, az új trailer viszont annyira ütős volt, hogy rögtön megváltozott bennem ez az érzés és úgy voltam vele, egy próbát tennem kell majd vele. Annyira jól néznek ki az animációk és olyan változatos módon lehet majd lezúzni a zombikat, hogy ezt eddig egyetlen másik címben sem láttam még. A hab a tortán, hogy egy harapást követően nincs vége a játéknak, hanem megfertőződik a karakterünk és extra tulajdonságokra tehetünk szert, ami jó mókának ígérkezik. Jah és a zombik szerintem sosem mennek ki a divatból.

Megjelenési dátum: 2023. április 28.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Borítókép forrása: gameinformer

Kövess Minket!