LoL: Ez a véleménye Yuumiról a Riot Games vezető tervezőjének

LoL: Ez a véleménye Yuumiról a Riot Games vezető tervezőjének

Hosszú magyarázkodásra kényszerült a vezető designer a Yuumit érintő friss nerfek kapcsán.

A játékosok jelentős hányada átalakítaná, törölné vagy még jobban gyengíteni Yuumit, a League of Legends talán legkülönlegesebb mechanikájával rendelkező hősét. A Varázsmacska célozhatatlanságáról, hatalmas sebzéséről, remek kezdeményezéséről és jelentős mennyiségű gyógyításáról híres, avagy pontosan azokkal a képességekkel rendelkezik, amelyek egy hatékony támogatónak elengedhetetlenek. A 13.1b-ben kapott egy szeretetcsomagot a macskusz, avagy finoman szólva is brutális nerfekre ébredtek ma reggel az őt mainelő idézők.

Riot Phroxzon vezető tervező megjegyzései a Yuumi nerfek kapcsán

A játékegyensúlyért felelős csapat célja nem volt más, mint az új játékosok előtérbe helyezése a profik kárára. Ezért történhetett az, hogy gyakorlatilag a támogató teljes eszköztára kapott valamilyen gyengítést a legutóbbi frissítésben.

„Amikor ezt írom, Yuumi a tényleg új (nem smurf) játékosok körében a harmadik legjobban teljesítő hős, miközben szintén ebben a csoportban a húsz legnépszerűbb karakter közé is odafér. Párhuzamosan ezzel a profi mezőnyben az egyik top support. Yuumi nem a leghatékonyabb választás, ha a Gyémánt rangot szeretnéd elérni (edzőként tudom, hogy elég rossz szokásokat is megtanít neked), de ha egy új játékos a barátjával szeretné élvezni a LoL-t, akkor a karakterosztályában ő a legjobb. Az idézők több ok miatt LoL-oznak, ezek között az egyik legnagyobb motiváció, hogy jól érezzék magukat a haverjaikkal. Úgy gondoljuk a Riotnál, hogy ezeknek a játékosoknak a támogatása egy kifejezetten fontos feladatunk... Nem azt állítjuk, hogy Yuumi az egyetlen megoldás arra, hogy újoncként jól érezzék magukat a játékosok, de szeretnék elérni, hogy a macska az egyik ilyen eszköz legyen. Mindeközben a profi közösséget is figyeljük, ahol látjuk azt, hogy Yuumi nem igazán mozdítja előre a pozitív irányba ezt a szcénát. Emiatt kényszerülünk arra, hogy a hős teljes átalakításán dolgozzunk a háttérben.”

Phroxzon szerint jobb Yuumival játszani egy kezdőnek, mint Sonával mindig azon aggódni, hogy meghal-e wardolás közben. Érdekes álláspontot képvisel a LoL egyik legmeghatározóbb fejlesztője, de a Yuumi-hatás, mint jelenség, tényleg megkerülhetetlennek tűnik.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Törölnéd, átalakítanád, gyengítenéd vagy békén hagynád Yuumit?

League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.