MSI 2023: Japán kapitulált, meglepetésre kiestek a vietnámiak

MSI 2023: Japán kapitulált, meglepetésre kiestek a vietnámiak

Hihetetlen, hogy mennyire sima győzelmet aratott az "LJL örökös bajnoka" ellen a LOUD.

A 2023-as Mid-Season Invitational első kiesési mérkőzésnapján két olyan eredmény született, amiben csak a legnagyobb rajongók bíztak. Először a Movistar R7-nek sikerült felülmúlnia a VCS teljes mezőnyén átgázoló GAM Esports együttesét, majd jött a LOUD és akkora pofont osztott ki a DetonatioN FocusMe ötösének, hogy Yutaponék hazáig repültek tőle. Ilyen előjelek mellett kifejezetten izgatottan lehet várni a mai két Bo3-as szériát, amelyek a londoni nemzetközi tornán az utolsók lesznek. Holnaptól egészen a fináléég csak és kizárólag Bo5-öket láthattok majd a képernyőn, de addig is csatlakozzatok a League of Legends e-sport iránt érdeklődőkhöz, aztán 12:30-kor irány a magyar közvetítés. A mai meccseket az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1.hu oldalán, az Esport1 YouTube felületén, valamint a lolesports.com-on, ahol értékes, egyben exkluzív dropok várnak rád.

A "nagyobbak" nem bírtak a "kisebbekkel"

A GAM Esports nagy mellénnyel érkezhetett meg az idei év első nagy nemzetközi versenyére, ugyanis 14-0-t repesztettek a VCS 2023 Spring alapszakaszában, majd vesztett széria nélkül behúzták a rájátszást. Magáért beszéltek a régiós eredmények, azonban a néhány nappal ezelőtti remek teljesítményből szinte semmit sem lehetett tapasztalni az MSI-on. Benne van a pakliban, hogy túl kevés idejük volt felkészülni Leviéknak, de a Movistar R7 elleni 1-2 mindezektől függetlenül csúnya foltot hagy majd az évet összegző montázsvideóban. A másik csoportban a LOUD jött, látott és kiütötte a sokkal tapasztaltabb, nemzetközi színtéren is bizonyított DFM-et. Hiába voltak villanásai Stealnek, került komfortos pickekre Yutapon, ötlet és stratégia nélkül kóboroltak a Szurdokban a japánok. A brazilok megérdemelten mutatták fel a szívecskét a rajongóknak, akik bár kevesen voltak a nézőtéren, a hangerejükre nem lehetett panasz.

Mai menetrend

13:00 - Movistar R7 vs Golden Guardians

~16:00 - PSG Talon vs LOUD

Mind a GG, mind a PSG elvérzett a Play-In Stage felső ági döntőiben, de még van egy utolsó dobásuk. Összességében nem kéne, hogy gondot okozzon nekik bejutni a holnap alsóági fináléba, amely már a Bracket Stage-ért zajlik majd. Mindezektől függetlenül a Ubao vezette PCS-bajnoknak érdemes komolyan venni a brazilokat, mert a tegnapi stompok megmutatták, hogy a CBLOL nem azért utazott el Angliába, hogy néhány játékóra után máris a reptéren kössenek ki.

Kövess Minket!



Szerinted melyik két együttes jut be az alsó ági fináléba?