LoL: Sokan még normálon se mernek új hőst kipróbálni, Kanavi ezt az MSI-döntőben is meglépi

LoL: Sokan még normálon se mernek új hőst kipróbálni, Kanavi ezt az MSI-döntőben is meglépi

A JDG egy „safe space”, Kanavit senki se flamelte a döntése miatt.

A vasárnapi MSI-döntőben rögtön az első mérkőzésen meglepőt húzott a kínai bajnok JD Gaming, és a Gragas-Nautilus-Jayce-Jinx-Rakan ötössel lépett be az Idézők szurdokába a Bilibili Gaming ellen. Egy helyen húztak váratlant, ugyanis Nautilus odáig csak támogatóként és a középső ösvényen bukkant fel a tornán. 

Miden 64,3%-ban nyert is 14 meccs során, boton már kevésbé volt sikeres, 8 mérkőzésen az esetek 37,5%-ban rombolt Nexust. Éppen ezért ért teljesen váratlanul mindenkit Kanavi pickje, amely ráadásul nem is egy előre alaposan megtervezett ötlet alapján került elő, hanem a pillanat hevében esett a választás A mélység titánjára. Az egész már csak azért is tűnt elsőre őrültségnek, mert a csapat kommunikációjából kiderült, a dél-koreai dzsungeles még életében nem játszott a hőssel egyszer sem. Még rangsorolt mérkőzésen sem!

A választás a kommentátorokat is meglepte, azt hitték a pickelés pillanatában, hogy Gragas megy a dzsungelbe és Jayce topra. Ez egyébként nem meglepő, a top ligákban és tornákon utoljára 2015-ben láttuk a hőst a lane-en kívül. Végül Kanavi 2/1/5-ös stattal végzett csapata pedig nagyon simán megnyerte az első mérkőzést. Ennek ellenére senkinek sem ajánljuk, hogy fontos meccsen előhúzza a kalapból, mert Kanavi így elsőre is ügyesebben játszott vele, mint a mainek nagyon nagy része, és a JDG is van olyan jó, hogy a meglepetés erejét kihasználva csapatként sikerre vigye ezt az off-meta választást, ez rangsorolt mérkőzésen nem biztos, hogy ugyanígy sülne el. 

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Már a skineket is újrahasznosítja a Riot

Több támadás is érte a Riot Gamest a League of Legends közösség felől miután a játékosok "újrahasznosított" VFX elemeket fedeztek fel a PBE-re felkerült legújabb Tündérkirályság kinézeteken.

League of Legends - Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.