MSI 2023: Ilyen döntőt még biztosan nem láttál, Fakerék sem bírtak el a Bilibilivel

Már csak két csapat maradt talpon az idei év első nagy világversenyén, a 2023-as MSI-on.

Megújult formátum, Nyugat szenvedése, Play-Inből érkező döntős. Ezzel a három frázissal lehetne a legjobban jellemezni azt, hogy mi történt az elmúlt három hétben a 2023-as Mid-Season Invitationalön. A mindent eldöntő fináléban egy olyan párosítást láthattok, amellyel néhány napja már találkozhattak azok, akik követték a kieséses szakaszban a felső ági elődöntőket. A JD Gaming és a Bilibili Gaming nem először találkozik az idei MSI-on, de egy dolog biztos. Ez lesz az utolsó alkalom, hogy Londonban egymásnak feszül Kína két óriása. 12:30-tól élőben követheted a finálé eseményeit az esport2tv Twitch csatornán, az Esport1.hu oldalán, az Esport1 YouTube felületén, valamint a lolesports.com-on, ahol értékes, egyben exkluzív dropok várnak rád.

Fakerék is elképedve nézték Elkék remek játékát

Hiába várta a rajongók és szakértők jelentős hányada, hogy majd a T1 megállítja a BLG nagy menetelését, erről nem szóltak a kínai ezüstérmesnek. Elk vezetésével ismét sikerült elkapni egy koreai együttes grabancát, ami mutatja, hogy most már tényleg komolyan kell venni a Bilibilit. Yagao még mindig nincs élete formájában, de annyira jól meg tudják teremteni a társak a lehetőségeket Xun és az ADC számára, hogy nem is igazán van szükség a veterán midesre, mint első számú carryre.

13:00 - JD Gaming vs Bilibili Gaming (Bo5)

Mindkét klub először játszik finálét MSI-on, azonban más-más esélyekkel indulnak harcba. Knighték idén már három alkalommal legyűrték Bo5-ös szériában a BLG-t, így pontosan tudják, hogyan lehet diadalmaskodni az MSI legnagyobb meglepetésének számító ötös ellen. Ha van kriptonitja Binéknek, akkor az a JDG, de! Az LPL második helyezettje hatalmas fejlődésen ment keresztül a felső ági elődöntő óta, ugyanis előbb 3-0-zták a Gen.G-t, majd 3-1-gyel küldték haza a T1-t. A két koreai szupercsapattal szemben remekül megállták a helyüket, miért ne lehetne a JDG-t is padlóra küldeni?

Szerinted melyik kínai együttest koronázzák meg a nap végén?

Kövess Minket!



Gamer szótár


JDG vagy BLG: egyetlen kérdés maradt!