Új partner programot indít a Twitch kisebb streamereknek

Új partner programot indít a Twitch kisebb streamereknek

A múltkori balhé után próbál a Twitch jófejnek tűnni, de nem mondanánk, hogy egyöntetű a siker.

Két hete azzal robbantotta fel az internetet a Twitch, hogy egy jólirányzott ütéssel kiterítette a saját streamer közösségét. Ugyanis egy új szabályzatot szerettek volna bevezetni, amivel gyakorlatilag ellehetetlenítették volna, hogy a tartalomgyártók az eddig ismert és bevált reklámhelyeiket használják. Ez pedig az addig stabilnak hitt bevételeiket tépázta volna meg, illetve ezzel együtt a megélhetésüket tette kockára.

A balhé után most azonban úgy döntöttek a Twitchnél, hogy ideje csinálni valami pozitívat is. Szóval bejelentették, hogy a jelenlegi partner programjuk mellé jön a Partner Plus, amiben a legalább 350 rendszeres előfizetővel rendelkező csatornák vehetnek részt. A Twitch szerint ez a rendszer októberben indulhat el és azok kerülhetnek bele, akik az addig hátralévő három hónap valamelyikében megugorják ezt a szintet. Októbertől kezdve pedig egy kerek éven át a jelenlegi 50-50 helyett 70-30-ra módosul a feliratkozókból származó bevétel megosztási aránya a streamer javára.

Üröm az örömben viszont, hogy ez csak évente 100 ezer dollárig lesz így – afölött alighanem visszatér a 50-50. Ráadásul az ajándék és a Prime subok nem számítanak majd bele az elérendő 350-be, ami jócskán megnehezíti a kis streamerek dolgát. Mindezért sokan nem látják, hogy ez miért is lenne több egy PR-mutatványnál. Igen, sok streamernek segíteni fog, főleg azoknak, akik a kijelölt 350 sub közelében járnak jelenleg. De a Twitch versenytársai ezt vagy még többet ajánlanak és nem csak a streamerek egy részének, hanem mindenkinek, az első subtól a csillagos égig és tovább.

A vicces része az egésznek pedig az, hogy a Twitch már egyszer előállt ezzel, igaz, nem pontosan ebben a formában. Tavaly ősszel azért dobták be ezt, mert szerintük a 70-30 nem működik. Ezek szerint működne az, csak ki kellett találni hozzá pár extra szabályt, hogy minél kevesebben férhessenek hozzá. Na meg kellett egy balhé, ami miatt vasvillát ragadott a fél internet. Mindent az internetes pontokért és a kekszért.

Kövess Minket!



Gamer szótár