Hirdetés

Megsarcolja a Twitch a túl sokat kereső streamereket

Úgy tűnik, hogy a növekvő költségek miatt a legtöbbet nyerészkedő streamerektől még több bevételt szeretne szerezni a cég.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

BLAST Premier: Fall Groups 2022

NiP vs. Heroic

Esport1 Podcast

Kiszivárgott a GTA 6, kellemetlen helyzetben a Rocktar Games!

A videójátékok történelmének alighanem az egyik legnagyobb szivárgását veséztük ki!

Hirdetés

Ezen az őszön úgy tűnik nagyon aktív a lila streamerplatform, mivel nem elég, hogy törli a host módot és komolyabban szabályozza, illetve részlegesen meg is tiltja a szerencsejátékról szóló tartalmakat, most a legnagyobb pénzeket kereső streamerektől is több pénzt vesz el.

Az újabb bejelentésük nyomán csak azoknak fájhat a fejük, akik tényleg hatalmas pénzeket tesznek zsebre a feliratkozóik után. A platformon eddig úgy nézett ki egy tartalomgyártó szerződése, hogy minden feliratkozásból (subscribe) 50%-ot megtarthatott magának, míg a másik 50% a Twitchet illette. Ez független volt eddig attól, hogy valaki mennyit keresett ilyen módon egy hónapban. Viszont volt néhány olyan streamer, aki magasabb partneri státuszának köszönhetően 70%-ban részesedett ebből a bevételből, miközben a Twitchnek ilyenkor csak 30% maradt.

Ez azonban megváltozik, 2023. június 1-jétől ugyanis a 100 ezer dolláros (kb. 40 millió forint) bevételi határig marad a 70/30, viszont az ezen felüli összegnél már 50/50-re módosul a felosztás. A számláló a szerződés megújulásának napjától aktív, és 12 hónappal később nullázódik. A Twitch ugyanakkor elmondta azt is, hogy ez a módosítás a streamerek 90%-át nem érinti.

A változtatás elvileg abból a célból történik, mivel az Amazon Web Services szolgáltatása egyre csak drágul, még úgy is, hogy a Twitch az Amazon tulajdonában áll. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés