Szankcionálni fogja a Twitch az egyes szerencsejáték streameket

Szankcionálni fogja a Twitch az egyes szerencsejáték streameket

Bekeményít a platform és kiderült miket lesz tilos streamelni a jövőben.

Egy ideje már komoly aggályokat vetett fel az, hogy egyre többen streamelték a saját csatornájukon a különböző szerencsejátékos tartalmakat. Ez pedig most már a Twitch üzemeltetőinek sem tetszik, így a meghívós kódok és linkek terjesztését követően újabb szigorításokat vezetnek be.

Az streamingplatform által kiposztolt bejegyzésben az áll, hogy az új szabályok október 18-án lépnek életbe és ezt követően tiltani fogják a rulettre, félkarú rablóra vagy kockajátékra szakosodott weboldalak streamelését. Viszont ez csak azokra a weblapokra vonatkozik, melyek nem rendelkeznek engedéllyel az Egyesült Államokban vagy más, megfelelő fogyasztóvédelmet felvonultató joghatóságban.

A tisztánlátás érdekében ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem lehet majd a a Stake-et, a Rollbitet, a Duelbits-et és a Roobetet streamelni. A közlemény azonban arra is kitér, hogy a jövőben ez a lista tovább bővülhet. Emellett nagyon fontos megemlíteni azt is, hogy ez a szabályozás nem érinti a sportfogadást, a fantasy sportokat, valamint a pókert sem.

Már egy ideje egyébként beszédtémát szolgáltatott az oldalon egyre-másra megjelenő szerencsejátékos tartalom, de eddig nem igazán foglalkozott vele a Twitch. Aztán a nem régen kirobbant balhé alighanem felnyitotta az oldal üzemeltetőinek is a szemét. Egy ismert streamer, Silker ugyanis beismerte, hogy nagyságrendileg 200 ezer dollárt csalt ki a rajongóitól és különböző tartalomgyártóktól pusztán azért, hogy a CS:GO-s szerencsejáték-függését enyhíteni tudja. Alapvetően ez nem köthető ilyen formában az oldalon látható tartalomhoz, mégis azt lehet mondani, hogy a függőség kialakulása nagyon káros hatással lehet mindenkire. Előbb vagy utóbb tehát várható volt, hogy a „lilák” gátat akartak szabni a szerencsejáték elharapózásának.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!