Senki nem érti miért távolítja el a Twitch az egyik hasznos funkcióját

Senki nem érti miért távolítja el a Twitch az egyik hasznos funkcióját

Ezzel gyakorlatilag megszüntetik a barátok és a kis streamerek megsegítésének passzív módját.

A streamelőket és a nézőket is egyaránt megdöbbentette a Twitch azon döntése és bejelentése, miszerint október elején megszünteti a streamingplatformon a hosztolási lehetőséget.

Az eredetileg 2014-ben bevezetett funkció lehetővé tette eddig a streamelők számára, hogy egy másik élő közvetítésre irányíthassák nézőiket, miközben a saját csatornájuk offline állapotban van. Ez egy ügyes módja volt annak, hogy a streamerek kiemeljék a követőik számára a barátaikat és más alkotókat, miközben éppen nem streamelnek, így hasznos lehet valaki főoldala. Mégis furcsa módon a Twitch most azt állítja, hogy a host mód „megakadályozza” a nézőket abban, hogy interakcióba léphessenek a streamerekkel.

„Úgy döntöttünk, hogy megszüntetjük ezt a funkciót, mert a nézők számára nyújtott élmény nem felel meg a Twitch-re vonatkozó elvárásaiknak. A nézők élőben szeretnének kapcsolatba lépni egy streamelővel, és a host mód megakadályozza, hogy ez megtörténjen. Ha pedig megakadályozza, hogy a nézők interakcióba lépjenek az általuk nézett streamerrel, az korlátozza az adott streamer növekedésének lehetőségét, mert nem tudnak értelmes kapcsolatot kialakítani velük az új nézők.”

Az érvelés kissé zavaró, ha figyelembe vesszük, hogy a host mód csak akkor működik, ha a streamer főoldala offline állapotban van, valamint bárkinek nagyon könnyű rákattintani a hostolt adásra, hogy elkezdhessen beszélni és interakciót folytatni a másik streamerrel. Nem csoda hát, hogy egyre több tartalomgyártó keresi fel a Twitchet, mert egyszerűen nem értik a döntést. Többen is egyébként baromságnak nevezték ezt a lilák ezen lépését.

Persze megszólalt a másik oldal is, hiszen jó néhányan rámutattak, hogy a raid – amikor egy streamer, aki éppen lekapcsolja az adását, tehát offline állapotba kerül, átirányíthatja közönségét valaki máshoz, aki élőben van – még mindig létezik. A közösség viszont úgy érzi, hogy ez a két funkció más célt szolgáltak. A raidek nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy a nézők mással is foglalkozzanak a kedvencük adását követően. A host sokkal passzívabb volt, miközben nagyszerű módja volt a kisebb streamelők kiemelésének.

A Twitch host szolgáltatása mostantól a „javasolt csatornákra” változik, ami feltehetően egy olyan algoritmus lesz, amely megpróbálja a nézők elé tárni az aktuális streamerhez hasonló alkotókat. Kár, hogy ezzel kiveszik a választást a streamer kezéből.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!